Friday, May 29#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

OKK Princip doigravanje otvorio pobjedom nad ekipom Igman Istočna Ilidža


Prati novosti i na fejsbuku!

OKK Princip doigravanje otvorio pobjedom nad ekipom Igman Istočna Ilidža
Velika brobenost

Pred košarkašima Principa stoje najveći izazovi do sada i mečevi odluke za plasmanu u viši rang takmičenja. U borbi za ulazak u Prvu ligu RS, Zvorničani su sinoćod 18 časova na svom parketu dočekali Igman iz Istočne Ilidže.

Utakmica je pokazala zašto se ove dvije ekipe bore za ulazak u viši rang. Puno dobrih poteza moglo se vidjeti na samom otvaranju, a gosti iz Sarajeva su se bolje snašli na pocetku susreta i poveli. Domaći tim je djelovao iznenađeno otvorenom igrom gostiju te je na trenutke djelovao dosta smušeno. To koriste gosti i cijelo prvo poluvrijeme vode,a u pojedinim momentima ta prednost je iznosila i do 8 poena. Do kraja prvog poluvremena košarkaši Principa su pojacali odbranu i ušli dosta cvršće što rezultira smanjenjem rezultata i odlazak na poluvrijeme sa samo jednim poenom zaoastatka, a rezultat je glasio 47:48 u korist gostujućeg tima.

Poluvrijeme su bolje iskoristili Zvorničani te u trećoj cetvrtini djeluju preporođeno. Presing po cijelom terenu i nekoliko vezanih trojki donesose prednost domaćem timu za mirnu završnicu. Treća cetvrtina završena je rezultatom 75:60.

OKK Princip doigravanje otvorio pobjedom nad ekipom Igman Istočna Ilidža
Dobra posjećenost

U posljednjoj cetvrtini, svi igraci domaćeg tima dobili su priliku zaigrati, a prednost je iznosila u pojedinim trenutcima i po 20 poena. Pred sam kraj meca gosti su pogodili nekoliko trojki te je utakmica završena sa konacnih 98:82.

Zbog svoje važnosti meč je bio jako težak i učinili smo sve da savladamo prvu prepreku ka ostvarenju cilja , a to je plasman u Prvu ligu RS rekao je trener Principa Vladan Erić nakon utakmice.

„Zvornik je grad sa bogatom košarkaškom tradicijom , i sigurno je da zaslužuje da u njemu gledamo košarku na višem nivou nego što je to sada, zato ćemo učiniti sve da to i omogućimo našem gradu i ljubiteljima košarke. Očekuje nas teško doigravanje i moramo ga odigrati maksimalno na visokom nivou . Nema nikakvih kalkulacija, idemo na pobjedu u svakoj utakmici kao i u ovoj sa što većom koš razlikom , koja može da bude i odlučujuća u borbi za prva dva mjesta koja vode u Prvu ligu .Vjerujem u svoje igrače da mogu to kao i večaras što su da ostvare i u utakmicamakoje slijede u nastavku”, istakao je Erić.

Na videoklipu pogledajte jendu od najčešćih akcija OKK Principa u toku sinoćnjeg meča:

Zvornicki.ba

Podijelite nas :

loading...