Okružni sud u Bijeljini preinačio presudu za davanje mita, počinialac ne ide u zatvor nego plaća novčanu kaznu

Okružni sud u Bijeljinidonijeo je zanimljivu presudu zbog davanja mita, danas su saopštili da ranije donijetu zatvorsku kaznu zbog krivičnog djela davanja mita preinačuju, a saopštenje prenosimo u potpunosti:

PREINAČENA PRESUDA ZBOG KRIVIČNOG DJELA – DAVANJE MITA

Okružni sud u Bijeljini je svojim rješenjem preinačio presudu Osnovnog suda u Bijeljini protiv lica J.R. zbog krivičnog djela –davanje mita.

Žalba branioca osuđenog J.R. se uvažava, presuda Osnovnog suda u Bijeljini broj 80 0 K 125907 23 Kv od 08.12.2023.godine preinačava u dijelu koji se odnosi na odluku o kazni u odnosu na optuženog J.R. zbog krivičnog djela – davanje mita iz člana 320. stav 1. u vezi sa člnom 22. Krivičnog zakonika Republike Srpske, tako što se osuđenom kazna zatvora u trajanju od 8 (osam) mjeseci izrečena pravosnažnom presudom tog suda broj 80 0 K 125907 21 K od 16.06.2023. godine zamjenjuje novčanom kaznom u iznosu od 12.000,00 (dvanaest hiljada konvertibilnih maraka), koju je osuđeni dužan da plati u roku od 6 (šest) mjeseci od dana dostavljanja ovog rješenja, s tim da se novčana kazna može platiti u ratama.

Ukoliko osuđeni ne plati novčanu kaznu u ostavljenom roku, izvršiće se kazna zatvora na koju je osuđen pravosnažno, a ako isplati samo dio novčane kazne ostatak će se srazmjerno pretvoriti u kaznu zatvora, saopšteno je iz Okružnog suda u Bijeljini.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *