Olujni vjetrovi su protutnjali i kroz Zvornik. Štete koje su nanesene nisu male, ali nisu ni približne onim u opštini Vlasenici, Kneževu, Živinicama, Tešnju…

Olujni vjetar uništio krov Doma kulture Snagovo, plastenik na farmi Kostijerevac, mnogo voćki...
DOm kulture Snagovo- FOTO: Nihad Isanović

Prema nama dostupnim infromacijama, nekoliko krovova na porodičnim kućama u nekoliko mjesta Zvornika je oštećeno. Najveću štetu je pretprio krov Doma kulture na Snagovu.

Pored štete na krovivima, nanijete su i manje štete u poljoprivredi. Veći broj voćki je polomljen, a i nekoliko plastenika.
Nažalost poljoprivredno gazdinstvo kostijerevac u vlasništvu Ramiza Kostijervca-Roke, jednog od najveštijih proizvođača hrane u plastenicima, pretprilo je štetu. Plastenik od 100 kvadratnih metara je u potpunosti uništen.

Olujni vjetar uništio krov Doma kulture Snagovo, plastenik na farmi Kostijerevac, mnogo voćki...
Gazdinstvo Kostijerevac

Umjesto bijelog najlona, nakon protutnjalog vjetra, zazelenila se zelena salata. Kaže nam Kostijerevac, koji dodaje da se ovaj plastenik već drugi put srušio. Prije nekoliko godina od snijega, a sada od vijetra. Razmislit će o tome hoće li ga popravljati.Olujni vjetar uništio krov Doma kulture Snagovo, plastenik na farmi Kostijerevac, mnogo voćki...
Gazdinstvo Kostijerevac

Velik broj šume je oštećen u svim dijelovima Zvornika.

Nisu zabilježeni slučajevi fizičkih ozljeda za stanovnike Zvornika od olujnih vjetrova.