Olujni vjetrovi izazvali prekide u snadbijevanju električnom energijom širom Zvornika, električari Terenske jedinice uspijeli otkloniti sve kvarove prije prvog mraka

Olujni vjetrovi danas su protutnjali kroz skoro sve države bivše Jugoslavije, pričinivši veću materijalnu štetu. Olujno nevrijeme nije zaobišlo Bosnu i Hercegovinu, a na udaru je bila i regija Birač kao i samo područje Zvornika.

Prem riječima Miće Jerkića. rukovodica Terenske jedinice Zvornik , svi radnici su u pripravnosti još od jučerašnjih poslijepodnevnih časova, kako bi se snadbijevanje električnom energijom odvijalo nesmetano. Nakon dolaska prvog mraka danas i prolaska olujnih vjetrova na području Zvornika možemo reći da su svi prijavljeni kvarovi u toku dana otklonjeni i svi korisnici imaju električnu energiju od Borogova do Karakaja i od Pilice, Branjeva, Lokanja do Zelinja, Glodi i Kamenice, to je otprilike elektro-mreža koju pokriva i održava naša Terenska jedinica. Ovdje moram istaći da danas nismo uspjeli otkloniti kvar na trafostanciama u Kula Gradu iz samo jednog razloga, a to je što kvar nije na vrijeme prijavljen u Centru naše Treneske jedinice.

Prijavu o kvaru smo dobili poslije 16 sati, kada smo završravali radove na preostalim prijavljenim mjestima u Kamenici, Borogovu i sjevernom djelu teritorija Zvornika. Zbog kasne prijave, nismo mogli krenuti odmah u popravku, a u međuvremenu je počela kiša, tako da smo iz sigurnosnih razloga otklanjanje kvara na Kula Gradu ostavili za jutarnje časove i očekujem da naši potrošači električnu energiju dobiju do 8 sati sutra ujutro. Žao mi je što nismo uspjeli, a jedini razlog tome je kasna prijava novonastalog kvara, rekao je Jerkić.

Potrebno je naglasiti da je zbog specifičnog nevremena danas, odnosno vjetra bilo više intervencija u jednom mjestu jer bi se kvar nakon prijave i dolaska električara otklonio, a onda bi električari produžili do sljedećeg mjesta, a u međuvremenu bi vjetar ponovo zapuhao jako i prouzrokovao novi kvar u istom mjestu i prekid električne energije gdje su električari već otklonili kvar. Dobra koridnacija Pozivnog centra sa vođama timova na terenu uspjela je sve dobro kordinirati, tako da je  obezbjeđena električna energija na teritoriji cijelog Zvornika do pada noći, izuzev u onim dijelovima gdje kvar nije pravovremeno prijavljen ili nije nikako prijavljen.

Najveći teret i ovaj put iznijeli su monteri Terenske jedinice Zvornik koji su uz pratnju električara koristili sva raspoložova sredstva, od motorki do dizalica. U današnjim vremenskim uslovima, odnosno neprilikama, Zvornik je jedna od rijtekih lokalnih zajednica koja je održala normalano snadbijevanje električnom enerijom na cijelom teritoriju. Iskren i predan rad čelnih ljudi posljednje dvije godine, i dobro organizovano predvođenje ekipe vrijednih radnika ove Terenske jedinice danas se pokazalo u najboljem svijetlu, kada pola Bosne i Hercegovine ima problema u elektrosnadbijevanju, Zvornik i skoro sva njegova naselja nemaju problema.

Ovaj put su svi uposlenici Terenske jedinice Zvornik zaslužili istinske pohvale, svi su na terenu od 16 časova prethodnog dana i to od Zvornika, preko Osmaka, do Kozluka, Branjeva Drinjače i Kamenice. Ukoliko se prisjetimo kako je u sličnim situacijama prije samo tri godine izgledalo stanje i snadbijevanje, a i sami dalekovodi prilikom nevremena, primijetna je ogromna razlika i napredak.

Iz Terenske jedinice Zvornik apeluju na sve stanovnike Zvornika da odmah po nestanku električne energije u svom mjestu pozovu besplatnu info-liniju i prijave kvar u svom mjestu. Prijava kvara jedini je način da električari izađu na teren i otklone se nastali kvarovi.

Besplatna Info linija za prijavu kvarova na području Terenske jedinice Zvornik je 080051400.

Pozovite i informišite kompaniju “Elektro-Bijeljina” broj telefona je 080051400

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *