Na području BiH i dalje je na snazi narandžasti meteoalarm zbog visoke dnevne temperature vazduha i vrijednosti UV indeksa, ali i potencijalnog olujnog nevremena. Nažalost ogromne količine leda sručile su se na sjeverni dio teritorija grada Zvornik i najviše pogodile Šepak. Ranije u toku dana olujno nevrijeme je zahvatilo Srebrenicu i takođe donijelo ogromne količine leda.

 

Prema riječima naših čitalaca, padao je led i veličine kokošijeg jajeta i ogromne su štete na poljoprivrednim usijevima i voću.

Direktor zvorničke Civilne zaštite Rajko Jurošević potvrdio je da se najveća količina leda sručila na Šepak, a u nešto manjem i kraćem intenzitetu nevrijeme je zahvatilo Roćević, Pilicu, Lokanj, Jasenicu, Trnovicu i Roćević dok se čeka izvještaj iz Kozluka.

Procijena šteta nastalih zbog olujnog nevremena biće poznate u toku sutrašnjeg dana, rekao je Jurošević za portal Zvornički ba.

Stanovništvo je od hidrometeoroloških zavoda upozoreno da preuzme mjere opreza i da bude spremno na situacije koje donosi nevrijeme.

Fotografije i videozapis nastali su na relaciji Kozluk – Roćević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *