Omer Dudić Omčo iz mjesta Osmače kod Srebrenice spasio je nekoliko života ljudima koje poznaje, a i one koje ne poznaje. Ovaj dobri Podirnjac u svom životu je postigao najviše, a to je spašavanje ljudskog života. Omer je lik anđela spasitelja u savremenom dobu. Dobra djela Omera Dudića pobrojao je njegov efendija iz Srebrenice, Ahmed ef.Hrustanović i to putem društvenih mreža, a sve prenosimo u potpunosti;

Omer Dudić iz Srebrenice spasio nekoliko života ljudima koje poznaje i ne poznaje
Omer Dudić Omčo
Heroj našeg vremena

– U selu Luka Sabit Mandžić i Redžep Avdić su se skoro ugušili dimom u kući da Omer nije stigao na vrijeme.

– U saobraćajnoj nesreći na Bojni iznad Srebrenice spasio je jednog seminara iz prevrnutog terenca, a drugog nažalost nije mogao jer ga je terenac prignječio od zemlju. Da je Omčmo imao snage i terenca bi digao.

– Kod njegove kuće u Jadru spasio je život Srebrenicaninu Sidiku Memiću. Sidik je sletio u rijeku gdje je se bio skoro ugušio vodom.

– Kada je krenuo sa bratom da vozi snahu u porodilište u Zvornik, također iz smrskanog auta izvukao je potpunog stranaca. Kamion ja skrivio nesreću a Omčo je sve to vidio i izašao da pomogne unesrećenom.

– Također iz još tri saobraćajne nesreće spasio je dva auta puna ljudi. Te tri nesreće su bile opet kod njegove kuće u Jadru. Dva auta su bila sa srbijanskim tablama, a jedno na bosanskim.

Omer je desetine života spasio u Srebrenici, to je junak i heroj našeg doba. Zaslužio je da ga spominjemo.

(Ahmed ef.Hrustanović)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *