Još dvije preostale osobe su nakon izolacije i nadzora od dvije sedmice testirane puštene iz lokalnog karantina u Srebrenici dok je u kućnoj izolaciji još 6 lica.

U utorak je završena i kućna izolacija i nadzor za medicinsko osoblje Doma zdravlja Srebrenica, a ponovo je proradila i ambulanta u Skelanima.

Proteklih dana nije zasjedao Štab za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama opštine Srebrenica koji se okuplja u smanjenom broju i shodno potrebama, te je konstatovano da je epidemiološka situacija u ovoj opštini zadovoljavajuća i da se sprvode mjere i naredbe u prevenciji i zaštiti od virusa korona.

Na Štabu za vanredne situacije opštine Bratunac rečeno je da se pod zdravstvenim nadzorom trenutno nalazi 15 osoba, a jedna u karantinu u ovoj lokalnoj zajednici i očekuje se dolazak još dva lica sa graničnih prelaza.

Odobreno je lokalnim poljoprivrednicima da mogu prodavati svoje proizvode na gradskoj pijaci uz sprovođenje mjera prevencije i zaštite.

Štab je konstatovao da se na području opštine Bratunac planski provode sve mjere, koje su preduzete u cilju zaštite stanovništva od virusa korona,prenosi esrebrenica.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *