Organizovan prevoz na utakmicu u17 reprezentacije BiH u BijeljinuSutra 25.03.2017 godine, u Bijeljini igra kadetska reprezentacija BiH i Češke republike. Svi zaintersovani mogu besplatno ići na utakmicu sa autobusom koji u 13 časova kreće ispred Srednje škole Sapna.

Prevoz je obezbjedila ugledna kompanija iz Sapne “Zeno turs” kojoj ovim putem upućujemo iskrene čestitke na ovom potezu. Sasvim je razumljiv ovaj potez zbog velike zainteresiranosti u Sapni za ove utakmice pošto u njoj igra i Jusuf Gazibegović koji je iz ovog mjesta kod Zvornika. O Gazibegoviću smo pisali i ranije što možete pročitati OVDJE.

U toku je odigravanje elitnog turnira kvalifikacija za Evropsko prvenstvo kadetskih reprezentacija u fudbalu. Domaćin turnira je BiH grad Bijeljina, sportski kompleks Etno sela Stanišić i gradski stadion Bijeljina. U timu BiH su i dva Podrinjca porijeklom iz Srebrenica i Zvornika, preciznije Sapne, ali tu je i mladi zmaj iz Lukavca kojem je mati iz Skugrića kod Konjević Polja, sve njih smo prethodnih dana predstavili na portalu Zvornicki.ba. Poslije prvog kola naši momci se nalaze na drugom mjestu sa jednim bodom i sutra imaju drugu priliku da naprave završni korak ka Evropskom prvenstvu u utakmici protiv Češke republike. Juče su naši zmajevi odigrali neriješeno protiv Slovenije što je bilo dovoljno da kadeti ostanu u igri i protiv Čeha pokušaju osigurati jedno od prva dva mjesta koja vode na prvenstvo. U grupi se još nalazi i reprezentacija Engleske, koja je u prvom kolu savladala Češku republiku rezultatom 5:3 zauzevši prvo mjesto poslije prvog kola.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *