Stanare Doma za starija lica u Kiseljaku kod Zvornika danas su posjetili učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Roćević, područno odjeljenje u Kiseljaku i predstavnici zvorničkog Crvenog krsta.

Osnovci iz Roćevića posjetom Domu u Kiseljaku obilježili Međunarodni dan starijh osoba

Direktor ove ustanove Zoran Radosavljević rekao je da u ovoj ustanovi svake godine na prigodan način obilježavaju 1. oktobar – Međunarodni dan starijih osoba.

– Ove godine obilježavanje smo pomjerili za danas i po tradiciji, tim povodom imamo u gostima osnovce. Za njih smo pripremili slatkiše, dok su stanari Doma napravili lančiće i drugi nakit koji ćemo im pokloniti. Ovim putem zahvaljujemo se na posjeti učenicima, njihovim roditeljima i učiteljima, kao i Crvenom krstu sa kojim imamo tradicionalno odličnu saradnju – rekao je Radosavljević.
U posjeti Domu danas je bio 31 učenik iz različitih odjeljenja od prvog do petog razreda. Pored peciva i voća koje su donijeli, osnovci su izveli i prigodan program.

Učiteljica Mirjana Prodanović poželjela je stanarima da dane starosti provode u radosti, najavljujući novo druženje naredne godine.

Danojka Mićić, sekretar Gradskog odbora Crvenog krsta Zvornik uručila je Radosavljeviću 10 posteljina i pet higijenskih paketa.

– Posjetom i poklonima želimo da obradujemo stara lica i da im, na neki način, uljepšamo dane koje provode u ovoj ustanovi – napomenula je Mićićeva.

U Domu za starija lica borave 42 korisnika, čime je popunjen kapacitet, a postoji i lista čekanja.

– U ovoj godini smo proširili kapacitet sa 35 na 42 ležaja na način da smo upravu iselili u objekat u dvorištu gdje se nalaze kuhinja i trpezarija. Takođe smo instalirali video nadzor, klima upređaje, renovirali kupatilo, opremili ambulantu. Uveli smo i sistem kontrole soba putem mobilnog telefona. Sa željom da imamo sadržaje koji su prihvatljivi za stara lica
pokrenuli smo likovnu radionicu, organizujemo izlete, ostvarili smo saradnju sa lokalnom upravom i školama i drugim institucijama. Zadovoljni smo onim što smo postigli koristeći svoja sredstva i uz podršku gradonačelnika Zvornika i Gradske uprave Zvornik – istakao je Radosavljević.

On je dodao da su u fazi montiranja jedne stolice, odnosno dizala za nepokretna lica. Takođe imaju namjeru da povećaju kapacitet Doma za još 20 ležaja, s obzirom da za to postoji potreba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *