s

Priredbom na platou ispred OMŠ „Vojin Komadina“ mališani dječijeg vrtića „Naša radost“ jutros su obilježili kampanju „April – mjesec čistoće“, dok su učenici osnovnih i srednjih škola ozelenjavali i uređivali školska dvorišta.

Radnici AD „Vodovod i komunalije“ na gradskoj plaži zasadili su nova i zamijenili oštećena stabla topole. Članovi planinarskih udruženja, Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik, te Šumskog gazdinstva i Turističke organizacije grada Zvornika zasadili su više od 2000 sadnica hrasta u Čelopeku i Kamenici.

Predstavnici Komunalne policije održali su predavanja u vrtiću i osnovnim školama o važnosti razdvajanja otpada, dok su nastavnici u okviru časova odjeljenske zajednice razgovarali sa učenicima o temama koje se bave zaštitom i unapređenjem životne sredine.

Aktivnosti u školama i vrtiću biće nastavljene i sledeće sedmice prema utvrđenim planovima, rekao je gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović i najavio još radova na gradskoj plaži.

„Izgradićemo nove paviljone, rekonstruisati postojeće toalete, postaviti nove ljuljaške, klackalice, sprave za vježbanje, roštilje, kante za smeće. Planiramo napraviti i tribine za postojeće košarkaško igralište, te postaviti mreže oko ovog i odbojkaškog terena na plaži. U više mjesnih zajednica uradićemo dječija igrališta i zelene površine ispred školskih objekata, a planiramo i akcije uklanjanja divljih deponija,“ istakao je gradonačelnik Ivanović.

Iz PEU Korak su najavili da je do kraja mjeseca aprila dogovorena još jedna akcija čišćenja na teritoriji grada Zvornika i pozvali su sve građane da im se pridruže u očuvanju prirodnih ljepota našeg grada.

Ekološka zaštita životne sredine treba da predstavlja trajnu obavezu svih članova društva. Zdrava životna sredina je osnov za očuvanje ljudske egzistencije i bitan faktor za nivo života stanovništva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *