Osnovni sud Zvornik: Od ponedeljka počinje „Sedmica sudskog poravnanja“

0

U Osnovnom sudu u Zvorniku, za građane Zvornika i opštine Osmaka, kao i  u svim prvostepenim i drugostepenim sudovima u BiH u periodu od 21. septembra do 02. oktobra održava se „Sedmica sudskog poravnanja“.  Cilj organizovanja “Sedmice sudskog poravnanja”  jeste rješavanje što je moguće većeg broja predmeta mirnim putem, u skraćenom postupku,  koji je ekonomičniji i brži za stranke. Na ovaj način se želi izvršiti pozitivan uticaj na efikasnost sudskih postupaka,  te promjenu pristupa suda i stranaka rješavanju sporova, gdje se kao prioritet postavlja brzo i efikasno rješavanje, s akcentom na zadovoljstvo stranaka na ishod spora i uslugu suda.

Predsjednica Osnovnog suda u Zvorniku Slavica Tadić je rekla da će u navedenom periodu  sve sudije  primiti,   stranke imaju predmete i zainteresovane su da ga zaključe sudskim poravnanjem ,u toku radnog vremena bez posebne najave . „Obje stranke koje imaju postupak, moraju zajedno pristupiti da ih sudija primi radi zaključenja sudskog poravnanja“ napominje Tadić.

Predsjednica Osnovnog suda u Zvorniku je rekla da rješavanje predmeta sudskim poravnanjem  bolji način rješavanja spora ,zato što se brže i efikasnije riješava, u interesu je obje strane i dosta je jeftiniji način . Sudsko poravnanje ima status pravosnažne izvršne isprave, bez drugostepenog žalbenog postupka u predmetu i taksa na sudsko poravnanje je duplo jeftijija u odnosu na taksu za presudu rekla je Tadićeva.

VIŠE SA WEBA

loading...

VIŠE SA WEBA

loading...