Užička policija u saradnji sa pripadnicima Žandarmerije iz Kraljeva uhapsila je P.M. (20) i M.M. (20) iz Beograda zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo otmice na Zlatiboru.

Osumnjičeni se terete da su juče na Zlatiboru oštećenog uz prijetnju uveli u putničko vozilo, a potom zahtijevali da pozove druga da donese novac u iznosu od 1.000 evra za njegovo oslobađanje.

Takođe, osumnjičeni P. M. saslušan je i zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanja javnog saobraćaja tokom bjekstva.

Osumnjičenima je određen oritvor od 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti predati nadležnom tužilaštvu.

Predsjednik opštine Čajetina Milan Stamatović izjavio je za Tanjug da na Zlatiboru boravi 50.000 turista, i to uglavnom mladih, i da je ova otmica samo jedan izolovan incident, ali i poruka državnim organima da povećaju bezbednost na ovoj planini.

“Ovde živi 16.000 mještana i na osnovu tog broja se određuje broj pripadnika policije, koji je sada mali da bi mogao da obezbedi apsolutnu bezbednost svih gostiju Zlatibora. Zbog toga upućujemo apel da se nešto promijeni zarad bezbjednosti svih”, naglasio je Stamatović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *