Nakon pronađene plantaže indijske konoplje na području Pelagićeva pripadnici policiije MUP-a RS iz Bijeljine pronašli su novi zasad opojne droge, ovaj put Marihuane u bijeljinskom selu Brodac.

Otkrivena plantaža marihuane od 58 zasada na području Bijeljine
FOTO: Zaplijenjene biljke u mjestu Brodac

U nastavku prenosimo zvanično saopštenje MUP-a RS.

Zajedničkom akcijom Policijske stanice Bijeljina 2 i Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Bijeljina pronađeno preko 67 kilograma zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu

Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju otkrivanja i sprečavanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina došli su do saznanja da se u selu Brodac-grad Bijeljina nalazi zasad indijske konoplje.

Otkrivena plantaža marihuane od 58 zasada na području Bijeljine
Zaplijenjena marihuana u mjestu Brodac

S tim u vezi, a na osnovu naredbe za pretresanje izdate od strane Okružnog suda u Bijeljini od strane policijskih službenika izvršeno je pretresanje stana i dr. prostorija koje koriste lica N.R. i D.K. Prilikom pretresanja pronađena je plantaža sa zasadom biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu sa 58 sadnica čija težina iznosi 67 kilograma, kao i oko 2 kilograma zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Nadalje, pronađeni su i predmeti koji se dovode u vezi sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga tj. digitalna vaga za precizno mjerenje, metalna drobilica,te veći broj ostataka od iskorištenog džointa sa tragovima biljne materije koji svojim izgledom asociraju na opojnu drogu marihuanu. Pretresanjem prostorija pronađen je i oduzet jedan pištolj marke „Glok“ sa odgovarajućom municijom.

Otkrivena plantaža marihuane od 58 zasada na području Bijeljine
Plantaža u mjestu Brodac prije uništenja

Od strane policijskih službenika Policijske stanice Bijeljina 2 i Sektora kriminalistke policije Policijske uprave Bijeljina lica su lišena slobode.

U toku je kriminalistička obrada nad licima lišenim slobode. Po kompletiranju predmeta i završenim istražnim mjerama i radnjama protiv lica N.R. i D.K. sledi izvještaj nadleženom tužilaštvu zbog počinjenih krivičnih djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, „Omogućavanje uživanja opojnih droga“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Otkrivena plantaža marihuane od 58 zasada na području Bijeljine
Plantaza uređena sa mnogo pažnje

Navedeni rezultati su ishod kontinuiranog rada policijskih službenika Policijske uprave Bijeljina na sprečavanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *