Otkriveni detalji o ubici i ubijenoj ženi u Gradačcu: Bili u braku, iza njih ostala djeca

Gradačac je ponovo potresla vijest o još jednom ubistvu žene koju je usmrtio njen partner. Nekoliko časova nakon toga on se objesio u Srebreniku.

Nakon što je u augustu prošle godine ubistvo Nizame Hećimović podiglo na noge cijelu Bosnu i Hercegovinu te otvorilo brojna pitanja vezana za sigurnost građana, a posebno žena, rečeno je da će se raditi u cilju sprečavanja novih slučajeva nasilja. Ipak, sinoć u Gradačcu nova tragedija. Beživotno tijelo svoje 63 – godišnje majke inicijala H.M. pronašla je njena kćerka.

Kako Tuzlanski.ba nezvanično saznaje, najvjerovatnije se radi o femicidu, odnosno ubistvu koje je počinio suprug ubijene žene. ‘’Dolaskom dežurne ekipe Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Gradačac i ljekara mrtvozornika konstatovana je smrt H.M. O događaju je obaviještena dežurna tužiteljica koja je izašla na mjesto događaja te rukovodi uviđajem, a uviđaj i druge istražne radnje vrše istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a TK’’, kazala je Adnana Sprečić za Tuzlanski.ba, glasnogovornica Uprave policije MUP –a TK.

Ukoliko se potvrdi da je ovo novi slučaj femicida na ovim prostorima, u fokus javnosti ne samo da se ponovo stavlja pitanje sigurnosti, nego i brojna druga pitanja o sveopštem stanju društva. Nemoguće je, ne zapitati se, kada smo postali okruženi pojedincima koji probleme rješavaju ubistvom? Kako Tuzlanski.ba nezvanično saznaje, osumnnjičeni počinilac jučerašnjeg zločina nikada ranije nije bio prijavljivan za porodično nasilje, a sa svojom suprugom je živio u porodičnoj kući u Gradačcu.

Događaj je ovo koji je izazvao mnoštvo komentara, a istovremeno ostavio i bez teksta. Neformalna grupa građanki i građana Gradačac koja je proteklih mjeseci organizovala mnoštvo protesta za zaštitu žena, kratko, ali jasno se oglasila na društvenim mrežama:‘’Ima li išta važnije od ljudskih života?’’, dok je Ženska mreža BiH samo ostavila jednu riječ: Gradačac. Podsjećamo, u proteklih godinu dana Tuzlanski kanton obilježila su tri teška slučaja femicida.

Ubistvo Nizame Hećimović koje je počinio Nermin Sulejmanović. Ubistvo Amre Kahrimanović čiji je počinitelj policijski inspektor Elvis Ćustendil. Ne smije se  zaboraviti ni nedavno ubistvo u Lipnici u kojem je također žrtva žena, a sudeći prema dosadašnjim informacijama, i jučerašnji slučaj mogao bi nastaviti ovaj teški stravični niz. Nakon što se završi uviđaj, javnosti će biti dostupno više informacija.

(tuzlanski.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *