Da ima pozotivnih dešavanja u našem okruženju svjedoči otvaranje pogona za proizvodnju vatrogasnih vozila namjenjenih stranom tržištu.

Otvorena firma za proizvodnju vatrogasnih vozila u Živinicama
Suad Bešlić

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić u Živinicama je otvorio firmu za prizvodnju vatrogasnih vozila “Sućo“ d.o.o. u kojoj će do kraja 2017. godine biti zaposleno oko 50 mladih osoba.

Prosjek zaposlenih je 22 godine, a u konačnici će biti zaposleno više od 300 radnika.

Uz predsjedavajućeg Zvizdića na ceremoniji otvaranja sudjelovali su načelnik općine Živinice Samir Kamenjaković i direktor preduzeća Suad Bešlić, koji je inače iz Kalesije, gdje je prvobitno i planirao pokrenuti proizvodnju.

Kompanija “Sućo” d.o.o. Živinice je predstavnica njemačke kompanije Lentner GmbH, koja se bavi proizvodnjom sofisticiranih vatrogasnih vozila, a koja je u januaru ove godine počela s radom u Živinicama, nakon što je proizvodnja prebačena iz SR Njemačke.

U prvoj fazi će sva proizvodnja biti usmjerena prema izvozu, a u drugoj će se vatrogasna vozila proizvoditi i za potrebe regije.

Ovo je i poruka za druge firme iz Njemačke, kao jednog od najvažnijih trgovinskih partnera i investitora u BiH, da se može profitabilno ulagati u Bosnu i Hercegovinu.

(NKP.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *