Ove subote u Domu omladine proslava snimanja 300.radijske emisije ''Vremeplov'' autora Mirzeta Mustafića

Ove subote u Zvorniku biće upriličena mala proslava velikog jubileja, snimljena je 300.po redu muzička radio-emisija ”Vremeplov” autora Mirzeta Mustafića, a koja se emituje putem talasa radio ”Osvita”. Ova tradicija je započela prije 45 godina, a o svemu tome za portal Zvornicki ba govorio je Mirzet Mustafić:

Ove subote u Domu omladine proslava snimanja 300.radijske emisije ''Vremeplov'' autora Mirzeta Mustafića

Počeo sam se pojavljivati sa radio emisijama direktno iz studija Radio Zvornika u jesen 1979. Bila je emisija vezana za Zvornik, ljude i njihova zanimamja i protkana ispunjavanjem muzičkih želja sa akcentom na popularnu muziku, sa tim da sam ubacivao isključivo i dešavanja iz rock n roll pod naslovom na današnji dan. Do 1992. bilo je emitovano 99 emisija. Nastala je duža pauza, sve do 2017. kada sam počeo ponovo sa ”Vremeplovom”. Ranije su trajale jedan sat, a sada blizu dva. Povodom 40 godina tog amaterdkog rada, napisao sam knjigu “Vremeplov” koja upravo objašnjava sve u detalje, vezano za ovo pitanje, kaže Mustafić.

O značaju ovog jubileja za samog autora ove emisije, Mustafić kaže:

Ove subote u Domu omladine proslava snimanja 300.radijske emisije ''Vremeplov'' autora Mirzeta MustafićaZa mene je ovo posebno vrijedan jubilej. Vjerujem i slušaoce jer znam, pored Zvornika i okoline, jedan broj Zvorničana u dijaspori sluša ove emisije, javljaju mi se, daju prijedloge i iznose mišljenja. To me tjera da razmišljam i idem uvjek sa nekim novim dijelovima ove “mašine”., emotivno je izjavio Mustafić.

O posjeti Domu omladine ove subote, Mustafić poručuje da će prisutni u sali uživati u potpunosti putujući kroz jedan pravi mali vremeplov:

Iako je ova 300. po redu jubilarna emisija već snimljena i emitovana u svom redovnom terminu u srijedu od 19,15 sati, ipak u subotu je prilog njoj u vidu muzičkog i drugog programa koji ce se odrzati 27.4.2024. u Domu omladine u Zvorniku od 19 časova.

Kroz program, biće više riječi o prvom zvorničkom vokalno instrumentalnom sastavu ”Saint’s”, članovi PZOD “Izvornik” nastupaće sa izvođenjem zabavnih pjesama različitog žanra. Kao gosti, pojaviće se Esma Numanović, po ocu Zvorničanka i predstaviti svoj album “Blista” čija je premijera bila u Sarajevu prije dva dana. Spisateljica Mirjana Sušić govoriće o svom romanu, a na kraju biće prikazan film sa jedne izlozbe slika, iz Kasine, snimljen 23.12.1991. Nakon toga druzenje …

Koliko će Zvorničani i ljubitelji dobre muzike imati prilike da slušaju ovu sada već kultnu emisiju ”Vremeplov” Mustafić tvrdi:

Tehnika napreduje, zdravlje me za sada služi, i uvjek mi je nova emisija u radu. Ako odem porodici u USA i tu nastavljam pisanje, snimanje teksta, dajem prijedloge muzičkih numera, a ”Osvit” radio to sve “pakuje@montira” i ide slušaocima. Nisam opterećen brojem emisija, stvaraju se, a mogu se reemitovati, materijala ima i opisani događaji i veliki hitovi uvjek se mogu slušati.

Dolaze nove generacije i ostavljen im je trag, a ako odem helać, moj dio u novim emisijama se gubi, neminovno… šaljivim tonom završio je najavu Mirzet Mustafić za malu proslavu velikog jubileja 300 emisija Vremeplova putem radio talasa jedinog zvorničkog radia.

Ove subote u Domu omladine proslava snimanja 300.radijske emisije ''Vremeplov'' autora Mirzeta Mustafića

Ljudi dobre volje pozivaju se još jednom da prisustvuju proslavi u Domu omladine u Zvornik od 19 časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *