Među 19 osoba uhapšenih u akciji “Eskadron” su bivši policajac Vladimir Malić iz Banjaluke i Goran Stojanović, čuvar u Kazneno popravnom zavodu u Banjaluci.

Takođe među uhapšenima su i Vladimir Maksić, Darko Pavljuk, Aleksandra Radočaj, Dragoslav Jungić, te Dijana Palačković.

Među osumnjičenima je i Borislav Đukanović zvani Gru iz Banjaluke, višestruki prestupnik koji već osuđivan za trgovinu narkoticima.

Akcijom je obuhvaćen i Rajko Pavić koji je već u pritvoru.

Sve ih terete da su od početka 2023. godine do 28. maja preprodavali kokain po cijenama od 50 do 150 KM na području Banjaluke.

Tužilaštvu je nakon ispitivanja u policiji predato 16 osumnjičenih.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva je saopšteno da je 16 osumnjičenih sprovedeno u njihovu nadležnost. Dvije osobe se nalaze u bjekstvu, a radi se o N.J. (35) i M.D. (38). Nakon kriminalističke obrade na slobodu su pušteni A.P. (50) i Z.V. (46). Prema saopštenju, osumnjičenoj grupi se na teret stavlja da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet drogom i omogućavanje uživanja opojne droge.

“Osumnjičeni su u periodu od početka 2023. do 28. maja 2024. godine vršili nabavku, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali kokain i marihuanu korisnicima u Banjaluci. Osumnjičeni će biti ispitani od strane tužioca koji će u nastavku postupka odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora”, navode u Tužilaštvu.

Dodali su da su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u Tužilaštvo su sprovedeni: B.Đ. (41), M.L. (36), S.S. (28), Z.B. (19), V.M. (43), V.M. (31), A.R. (31), D.P. (40), D.J. (50), D.P. (43), G.S. (32), A.Ć. (52), M.Ć. (29), M.T. (37), B.M. (37), M.R. (36) svi iz Banjaluke.

U akciji ”Eskadron” uhapšeno je 19 osoba iz Banjaluke, a tokom akcije ukupno je zaplijenjeno oko 900 grama bijelog praška nalik kokainu, oko 1,1 kilogram marihuane i 35.000 KM.

Tokom realizacije akcije lakše je ranjen jedan pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a koga je napao pas ”kane korso”. Reagovale su kolege koje su u samoodbrani pucali na psa, fragment zrna se rikošetirao i policajca pogodio u petu.

(nezavisne.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *