Ovog petka u Zvorniku sa radom počinje frizerski salon za muškarce "Sake", frizer Sanel Sarajlić učio zanat od najboljih

U Zvorniku od petka, 1. marta, od 08:00h, u strogom centru Zvornika sa radom započinje frizerski salon za muškarce “Sake”. Novi frizerski salon nalazi se na lokaciji nekadašnjeg frizerskog salona Hari, odnosno preko puta ćevabdžinice Lipa.

Frizerski salon otvara 20-godišnji Sanel Sarajlić iz Dugog Dijela koji želi da ostane u svome gradu i živi od svoga rada. Životna priča mladog Sarajlića ne razlikuje se puno od životnih priča njegovih vršnjaka. Osnovna razlika između Sarajlić i njegovih vršnjaka jeste odlučnost koju mladi Sanel ima u želji da pokuša svoju egzistenciju i zaradu steći tako što radi za sebe i svoju firmu.

s

Mladi Sanel Sarajlić govorio je i za portal Zvornicki ba, a kako je rekao u ovaj zanat se zaljubio zahvaljujući članovima svoje bliže i dolje rodbine.

Makaze sam prvi put uzeo dok sam pohađao osnovnu školu, a prve poteze makazama u kreiranju magije nad kosom pokazao mi je moj amidža, učio sam se prvo šišati njegovu djecu i tako sam naučio prve korake friziranja i šišanja.

Pohađao sam srednju školu u Karakaju, a onda sam kasnije i vandredno završio frizersku škole.

Ipak najvažnije u svojoj edukaciji smatram prošlogodišnju praksu u trajanju od 15 dana kod poznatog edukatora Adela Husića iz Maglaja koji osvaja medalje širom svijeta na prestižnim takmičenjima frizera u frizerskim vještinama.

U Maglaju sam naučio dosta korisnih savjeta koji se koriste prilikom rada frizera i modernim sišanjima, rekao je mladi Zvorničanin.

Mušterije u novom frizerskom salonu “Sake” pored muškog šišanja imat će priliku za brijanja i uređivanje brade.

Ekipa TV Podrinja danas je zabilježila ovu pozitivnu priču koju ćete moći pogledati u nedjelju od 18h.

Ovu priču podržali su odredjeni ljudi koji ne žele da se pominju i Udruženje “Srcem za Podrinje” Zvornik – Snagovo.

Sanelu želimo puno, puno sreće i lijepe zarade!

s

(Promo tekst)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *