Letovi iz Tuzle za Istanbul od 5. marta, počela prodaja karata: Do Turske za 100 KM

Grčka aviokompanija Lumiwings ovog ponedjeljka će letom za švedski Halmstad početi operacije sa Međunarodnog aerodroma Tuzla. Dan kasnije uslijedit će i prvi let za nizozemski Maastricht, a 20. decembra i za njemački Saarbrucken i danski Esbjerg.

Podsjećamo, uprava MAT-a potpisala je ugovor s Lumiwingsom 1. decembra i nakon toga počela je prodaja karata. Već sada ima naznaka da će broj destinacija na koje putnici mogu letjeti iz Tuzle biti proširen.

– Dobili smo slotove na aerodromu u Istanbulu i sada čekamo odobrenje turske direkcije. Letovi za Istanbul bit će biti utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Čim dobijemo zvanično odobrenje nadležnih u Turskoj objavit ćemo i datum početka letova za Istanbul – rekao je direktor MAT-a Dževad Halilčević.

Avion grčke kompanije Lumiwings sletio je u noćnim satima ove nedjelje na tuzlanski Aerodrom.

Već u ponedjeljak je zakazan  prvi let i to za švedski grad Halmstadt.

U proteklih 16 dana, otkako je počela prodaja karata, iz Međunarodnog aerodorma Tuzla su potvrdili da je prodato skoro 3.000 karata.

Podsjećamo, grčki avio prijevoznik je iz Tuzle uspostavio pet linija za gradove u Švedskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj i Danskoj, a već sada ima naznaka da će broj destinacija na koje putnici mogu letjeti iz Tuzle biti proširen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *