U lokalnom karantinu u fiskulturnoj sali Osnovne škole u Karakaju nalazi se 19 osoba bez simptoma zaraze virusom korona. Prema rasporedu danas su uzeti brisevi od pet lica i ukoliko budu negativni biće poslati u karantin u kućnim uslovima do isteka 14 dana.

Ovog vikenda zabranjeno kretanje van mjesta boravišta, jedno lice smješteno u Covid odjeljenju bolnice, kazne zbog maski...

Na području grada u kućnoj izolaciji je 298 osoba. Ova mjera istekla je za 1.220 lica. Komunalna policija je u toku proteklog dana sprovela 55 kontrola i sve su bile uredne. Policijski čas koji je od sinoć skraćen i traje od 22:00 časa do 5:00 časova narednog dana, nisu poštovala dva lica, dok su četiri lica kažnjena zbog nenošenja zaštitne opreme na javnom mjestu.

Volonterski servis u prethodnom danu obavio je nabavku i dostavu za pet građana. Na graničnim prelazima u protekla 24 časa bila su ukupno 1.993 prelaska granice, i to na ulazu 1.015, a na izlazu iz BiH 978. Frekvencija graničnog saobraćaja se povećala sa dozvolom prelaska poljoprivrednicima i pograničnim radnicima što svjedoči i prosjek od 27. aprila do 1. maja koji je bio 389 u odnosu na period od 4. do 8. maja kada je bilo 1.119 prelazaka.

Higijensko epidemiološka služba Doma zdravlja ukupno je do danas uzela 257 briseva sa područja Zvornika i regije, 247 su negativni, četiri pozitivni i šest rezultata se čeka. U Bolnici je uzeto ukupno 350 uzoraka od kojih su 309 negativni, šest pozitivni, tri lica izlečena i čeka se 35 rezultata.

Od lica sa području Zvornika uzeta su 242 brisa, 219 je negativno, dva pozitivno, jedno lice je izliječeno, a rezultati se čekaju za 21 uzorak.

U Covid odjeljenju Bolnice smješteno je jedno lice sa respiratornim simptomima čiji je bris poslat na analizu.
Zabrana kretanja van mjesta prebivališta/boravišta na snazi je od subote u 12:00 časova do nedelje u 18:00 časova na osnovu Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije od 5. maja.

U subotu, 9. maja u svijetu se obilježava Dan pobjede nad fašizmom u Drugom  svjetskom ratu. Ovaj dan je državni praznik u Republici Srpskoj.

U dane republičkih praznika, a radi zadovljavanja neophodnih potreba građana, dužni su da rade: zdravstvene ustanove, apoteke, preduzeća za pružanje komunalnih usluga, električne i toplotne energije, održavanje puteva, a dozvoljen je rad trgovinama prehrambene robe i ostalim trgovinskim i zanatskim radnjama.

Pozivamo građane da poštuju propisane mjere i naredbe.
OSTANITE KOD KUĆE, BUDITE ODGOVORNI PREMA SEBI I PREMA DRUGIMA!

Saopštenje iz Štaba za vanredne situacije grada Zvornik prenijeto je u potpunosti.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *