„Djeca zaslužuju srećno i mirno okruženje za svoje odrastanje, zaslužuju da ne misle o puškama, da imaju krov nad glavom,“ izjavio je Jovo Lalić, pedagog i osnivač Palete povodom Međunarodne dječije nedelje.

"Paleta" doprinijela dječijoj nedjelji umjetničkim djelom "Djeca protiv arata"
Umjetnicki rad Palete

Slikaraska radionica PALETA iz Zvornika uz podršku Gradske uprave grada Zvornik izradila je 2,5 metara platna posvećenog djeci, žrtvama rata. Na dva platna dužine 2,5 metara oslikali su lica djece, izbjeglice iz Sirije.Fokusirani na dječiji osmjeh i čari djetinjstva oni su na autentičan način predstavili današnji svijet i ono što se dešava djeci.

Gradonačelnik grada Zvornik Zoran Stevanović simbolično je otvorio početak obilježavanja Dječije nedelje u Zvorniku u ponedeljak, 02. oktobra. Djeca svih uzrasta su učestvovala u brojnim aktivnostima. „Svako uključivanje djece u aktivnosti koje će podstaći njihovu kreativnost, osiguravanje najboljeg mogućeg okruženja za njihov razvoj, zaslužuje podršku gradske administracije, pa tako i aktivnosti Palete“, naglasio je Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika.
Slikarska radionica Paleta osnovana je 2003. godine i trenutno okuplja 35 članova. U prilogu se fotografije slikarske radionice Paleta, a na ovom linku možete pročitati priču:

KLIKOM OVDJE!

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *