Parkiranje na pješačkoj stazi otežava život stanovnika gradskih naselja Hrid i Zamlaz (FOTO)

Stanovnici zvorničkih naselja Hrid i Zamlaz godinama upozoravaju na ilegalno parkiranje pored magistralnog puta od zvorničke Kapije do semafora na ulazu u centar gradskog jezgra Zvornika. Nesavjesni vozači koji dolaze u Zvornik na posao ili kako bi završili svoje obaveze stalno o u toku dana i sve češće svoje automobile ostavljaju cijeli dan parkiran na pješakoj stazi pored magistralnog puta, dionica od semafora na ulazu u Zvornik, pa sve do Kapije, što uveliko otežava kretanje pješaka iz naselja Hrid i djela Zamlaza prame centru grada.

Godinama imamo isti problem, ali se on ne riješava. Naša djeca ne mogu ići trotoarom, odnosno stazom namijenjenoj za pješake pored magistralnog puta, pa tako ne mogu otići do škole, nego se kreću magistralnim putem kojim često jure automobili nenormalne brzine, naši roditelji starije životne dobi svaki put rizikuju živote kada krenu do grada, posebno ukoliko idu sami jer većinu puta moraju prepješačiti magistralnim putem. Nama samo nije jasno, kako se sve ovo tako dugo događa na par stotina metara od zgrade Policijske uprave i Gradske uprave Zvornik, rekao je jedan od stanovnika zvorničkog naselja Hrid koji je želio ostati anoniman i u ime ostalih sugrađana zatražio rješavanje ovog problema.

Parkiranje na pješačkoj stazi otežava život stanovnika gradskih naselja Hrid i Zamlaz (FOTO)

Nedostatak parking mjesta zasigurno više nije opravdanje za ovo kontinuirano neregularno parkiranje pored magistralnog puta i zauzimanje pješačke staze koju koriste stanovnici u ovom dijelu Zvornika. Pored ovog djela koji se vidi na fotografijama, redovno je neregularno parkiranje i pored novoizgrađene zgrade koja se nalazi preko puta benzinske pumpe.

Prema riječima sagovornika koji žive u ovom dijelu Zvornika, stanovnici se planiraju kolektivno obratiti nadležnim vlastima kako bi zaštitili svoja prava i koristili pješačku stazu za odlazak do centra Zvornika umjesto što pješače magistralnim putem.

Prema informacijama iz Parking službe Zvornik, oni nisu nadležni za automobile parkirane izvan označenih zona u gradu Zvorniku i nisu u mogućnosti djelovati u ovom dijelu grada i na taj način pomoći sugrađanima koji imaju ovaj problem.

Parkiranje na pješačkoj stazi otežava život stanovnika gradskih naselja Hrid i Zamlaz (FOTO)

(Zvornicki.ba)

1 thought on “Parkiranje na pješačkoj stazi otežava život stanovnika gradskih naselja Hrid i Zamlaz (FOTO)

  1. Parkiraju se opštinari, policajci …
    Vrana vrani oči ne vadi !
    I ne samo taj dio, idite gradom,
    policija se šepuri, a bjesna auta parkirana na pješačkim, glavnoj ulici …
    Smjeniti sve koji ne rade i za 24 sata rešiti problem !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *