Partizan izgubio spor sa mladim Zvorničaninom: Dužan da mu plati više od 250.000 eura

Nekada najtalentovaniji igrač u Partizanovoj školi, mladi Zvorničanin Nemanja Jović pobijedio u sudskom sporu svoj matični klub.

Fudbalski klub Partizan završio je još jednu neuspješnu sezonu remijem (2:2) na svom terenu protiv Radničkog iz Kragujevca, a svima je jasno da nešto mora da se mijenja. O tome je govorio i jedan od najiskusnijih igrača crno-bijelih, fudbaler čiji bi glas u svlačionici trebalo da se čuje glasnije od nekih drugih, Nemanja Nikolić. Na sve druge probleme kluba sada bi mogao da se nadoveže i jedan slučaj iz istorije…

Nekadašnji đak Partizanove škole, a kasnije prvotimac crno-bijelih Nemanja Jović dobio je sudski spor protiv bivšeg kluba i pred Sudom za sportsku arbitražu. Zapravo, tamo je samo potvrđena presuda Fudbalskog saveza Srbije, pa će Partizan morati da isplati igraču portugalskog Eštorila preko 250.000 evra zbog neisplaćenih zarada, ali i bonusa za potpisivanje ugovora!
Kako saznaje Mozzart Sport, u presudi CAS stoji da je Jović tražio da mu se isplati 47 neisplaćenih plata u vrijednosti od 37.436 dinara, odnosno, 1.759.436 dinara ukupno, potom 196.600 evra od mjesečnih rata, koje su po ugovorima (a bila su tri) iznosile 10.000 evra mjesečno, kao i 60.000 evra bonusa za potpisivanje posljednjeg, trećeg ugovora sa crno-bijelima, koji je trebalo da važi od 22. avgusta 2022. do 30. juna 2027. godine. Sve kada se sabere – više od 250.000 evra.

Partizan je pokušao da ospori isplatu 60.000 evra, ali nije dostavio konkretne dokaze zbog kojih bi sud promijenio odluku. Sa druge strane, Jović je i sudu u Lozani dostavio detaljnu dokumentaciju nakon koje nije bilo potrebe da se mijenja odluka – između ostalog je Nemanja Jović dokazao i da mu Partizan dvije godine i devet mjeseci nije uplaćivao zdravstveno osiguranje.

Jović je u ljeto 2023. godine dobio raskid ugovora sa Partizanom na osnovu neisplaćenih zarada, a nekoliko mjeseci je bio bez kluba prije nego što se priključio portugalskoj ekipi. Nemanja nije uspio da pokaže svoj ogroman talenat u portugalskom fudbalu i na tri meča je zabilježio tek 13 minuta ove sezone.

Nekadašnji reprezentativac Srbije u mlađim kategorijama, ali i kod Dragana Stojkovića Piksija na turneji protiv jamajke i Japana, odigrao je za Partizan čak 95 mečeva, iako je kao veoma mlad stigao u prvi tim. Postigao je 11 golova i asistirao 10 puta, a kao najbolji trenutak u dresu tima iz Humske ističe se pogodak protiv Fejenorda u nokaut fazi Konferencijske lige.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *