Pobjeda juniora KK Zvornik-Basketa za kraj prvenstva BiH i oproštaj od domaće publike
Detalji sa utakmice

Nekoliko stotina Zvorničana došlo je pozdraviti petu najbolju ekipu u BiH, domaći tim juniora Zvornik-Basketa koji je igrao zaostalu utakmicu protiv Turbine iz Jablanice.

Pobjeda juniora KK Zvornik-Basketa za kraj prvenstva BiH i oproštaj od domaće publike
Hajduković, Ristić, Vukajlović i Bošković

Vidno umorni i iscrpljeni košarkaši Zvornika odigrali su jedan skoro pa “revijalan” meč protviv gostiju iz Jablanice koji su došli potpuno rasterećeni odigrati ovu utakmicu.
Bez rezultatske neizvjesnosti, košarkaši Zvornik-Basketa izveli su dosta dobrih i lijepih akcija, a i gosti su u skladu sa svojim mogućnostima pratili domaći tim.

Ovom utakmicom od juniorskih nastupa su se oprostila četvorica košarkaša; Milan Vukajlović, Darko Hajduković, Miloš Bošković i uvijek ratoborni Dejan Ristić. Rezultati, a i igra ovih momaka svrstala ih je u zasigurno jednu od najboljih, ako ne i najbolju generaciju košarkaša proizvedenih  u domaćoj zvornickoj skoli košarke pod nadzorom profesora Dejana Gajića i Ljubomira Tijanića.

U narednim danima pisat ćemo opširnije o svakom od ovih momaka jer Zvornik zaslužuje da bolje upozna svoju djeca koja su tu okolo nas ,danas, a već za par godina ih možda budemo gledali kao sudionike euroligaških utakmica.

Rezultat je protiv Turbine iz Jablanice na kraju susreta glasio 95:53. Poene za domaći tim su upisali
D. HAJDUKOVIC     14, A. MILICEVIC 11, B. MILICEVIC 6, M. MITROVIC 9, M. BOSKOVIC 9 ,L. GLAMOCIC 8 ,    D. MILICEVIC 7 ,  N. DROBIC 19, M. VUKAJLOVIC 10, D. RISTIC 2 .

Ristić je ponovo zaradio neugodnu povredu u žaru borbe, ali se poslije ukazane pomoći i saniranja razbijene arkade vratio u igru te pomogao svojim saigračima da upišu i devetu pobjedu u prvenstvu BiH.

Pobjeda juniora KK Zvornik-Basketa za kraj prvenstva BiH i oproštaj od domaće publike
Jedna od najboljih generacija koje je Zvornik proizveo iz vlastitih redova na fotki u društvu sa tvorcima ove generacije treneri Gajić i Tijanić

U prvoj postavi nije bilo povređenih Divljanovića i Ikonića. U toku utakmice Ikonić je kratko prokomentarisao utakmicu u Zenici i prvenstvo koje je iza košarkaša Zvornik-Basketa.

Nepravda, još je gorak okus u ustima od tolike količine nepravde koju smo doživjeli u Zenici. Pored toga dobili smo i prave batine, a svaki pokušaj samoodbrane sankcionisan je prekršajima i oduzimanjem lopte. Teško da ćemo ikada prežaliti propuštenu priliku, posebno zbog činjenice da je nismo propustili zbog svog nemara i loše igre nego suđenja i igrica van terena.

Pobjeda juniora KK Zvornik-Basketa za kraj prvenstva BiH i oproštaj od domaće publike
Nebojša Ikonić

Sezona iza nas je fantastična, prošli smo kroz cijelu BiH, pronijeli ime Zvornika ponosno i u svim mjestima ga dostojno predstavljali. Pokazali smo da i sredine koje su anonimne na BiH sceni u košarci mogu da se bore za vrh, a vjerujem da je ovo prvi korak koji je načinjen u povratku Zvornika na mjesto koje mu pripada u košarci na ovim prostorima.

Opraštamo se danas od Vukajlovića, Ristića, Boškovića i Hajdukovića koji prelaze u prvi tim i završavaju svoje nastupe u omladinskim selekcijama. Neće biti lako nadoknaditi taj odlazak, ali vjerujem da će treneri Gajić i Tijanić dati sve od sebe da ponovo budemo tim za premijer lige u BiH.

Publika je na kraju utakmice ove momke ispratila sa petominutnim aplauzom što najbolje govori kako su ovi momci radili u sezoni iza sebe.

Uživajte u snimcima nastalim na utakmici protiv Turbine.


Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *