Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović čestitao je danas svim zvorničkim učenicima početak nove školske godine, a prvačićima, po tradiciji, uručio prigodne poklone.

Počela školska godina i u Zvorniku, gradonačelnik Stevanović čestitao prvačićima (FOTO)

Stevanović je poželio učenicima koji su ove godine pošli u školu da savladaju uspješno sve prepreke koje tokom školovanja budu imali i da se lijepo druže, poručivši da će Gradska uprava zajedno sa rukovodstvom škola i učiteljima učiniti sve na stvaranju što boljih uslova u školama.

– Neka vam je srećan vaš prvi školski dan i uvijek ga pamtite kao najljepši događaj. Želim vam da izvršavate sve svoje obaveze sa lakoćom i zadovoljstvom i da budete zdravi i srećni – poručio je gradonačelnik.

Počela školska godina i u Zvorniku, gradonačelnik Stevanović čestitao prvačićima (FOTO)

Stevanović je istakao da je u školi „Sveti Sava“ upisano jedno odjeljenje više, ali da je, kada se govori o broju ukupno upisanih prvačića u sve zvorničke osnovne škole na teritoriji grada upisano manje učenika i to za dva odjeljenja u odnosu na prethodnu godinu

– Ne treba da nas brinu migracije iz sela u grad i to što područna odjeljenja nemaju upisane djece, ali ukupan broj je ono što treba da nas brine. Grad Zvornik je još prije osam godina zauzeo jednu populacionu politiku kako bi se što više djece rađalo, od pomaganja bračnim parovima koji imaju problem sterilitete, preko izdvajanja sredstava za prvo, drugo, treće i četvrto rođeno dijete, obnove porodilišta, podizanja kapaciteta vrtića gdje ćemo i ove godine obezbijediti novih 70 mjesta, do sređivanja školskih objekata. Samo u ovoj školi u prošloj školskoj godini uloženo je preko milion maraka u utopljavanje školskih objekata, rekonstrtukciju toaleta i učionica, ali to očito nije dovoljno i moramo još više raditi na tome da naše djece bude više – rekao je Stevanović.

Direktor škole Radomir Petrović rekao je da je u školu „Sveti Sava“ ove školske godine upisano 147 učenika koji su raspoređeni u šest odjeljenja tako da u odnosu na prošlu školsku godinu imaju jedno odjeljenje više.

Počela školska godina i u Zvorniku, gradonačelnik Stevanović čestitao prvačićima (FOTO)

– Zahvaljujem se gradonačelniku i Gradskoj upravi na trudu i radu koji su uložili da bi naši objekti, posebno učionice prvog razreda, bile što funkcionalnije i ljepše i da bi se djeca što bolje osjećala. Hvala i za uložena sredstva na opremanju učeničkih toaleta u objektu gdje se obavlja nastava od šestog do devetog razreda – rekao je Petrović.

Prvog školskog dana gradonačelnik će posjetiti i prvačiće u OŠ „Desanka Maksimović“ Čelopek, a poklone će dobiti svi učenici koji su ove godine pošli u prvi razred u zvorničkim osnovnim školama.

U školskoj 2018/19 godini u prvi razred osnovnih škola na teritoriji grada Zvornika upisano je 385 učenika. Ukupno će osnovne škole na teritoriji grada Zvornika pohađati 4.050 učenika, a srednje škole 1.450.

Prilog RTV Podrinje