Podignuta optužnica protiv Sanjina Sefića, njegove sestre i drugih
Privodjenje

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv Sanjina Sefića, Sare Sefić, Dine Alića, Amara Salihovića i Sauda Nišića.
Sanjin Sefić tereti se da je 10. oktobra prošle godine u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne, vozeći automobil Golf VI, brzinom od oko 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, nakon čega se udaljio s mjesta nezgode, čime je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nezgode.

Sara Sefić, Dino Alić i Amar Salihović terete se da su istu noć pomogli Sanjinu Sefiću da pobjegne iz BiH, tako što su ga prevezli do graničnog prijeleza Uvac, nakon čega je Sanjin Sefić postao nedostupan organima gonjenja, te time počinili krivično djelo pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Saud Nišić tereti se da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo uz optužnicu je predložilo Kantonalnom sudu u Sarajevu produženje pritvora Sanjinu Sefiću.

Optužnica je proslijeđena Kantonalnom sudu u Sarajevo na potvrđivanje.

(klix)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *