Policijska uprava  Zvornik apeluje na građane da blagovremeno podnesu zahtjev za izdavanje ili zamjenu putne isprave. Iz PU Zvornik podsjećaju sve da se bliži sezona godišnjih odmora i da to svake godine prouzrokuje velike gužve i redove u prostorijama za izdavanje važeić putnih i osobnih dokumenata u Zvorniku.

Podnesite zahtjeve za pasoše na vrijeme kako bi izbjegli sezonske gužve

Ove sezone situacija će biti još komplikovanija zbog postojećeg tehničkog problema izrade putnih isprava, pri čemu građani čekaju na izradu svoje putne isprave u roku dužem od propisanog.
U nastavku prenosimo pristiglo saopštenje iz Policijske uprave Zvornik. Imajući u vidu da se bliži sezona godišnjih odmora, ali i zbog postojećeg tehničkog problema izrade putnih isprava, pri čemu građani čekaju na izradu svoje putne isprave u roku dužem od propisanog, Policijska uprava  Zvornik apeluje na građane da blagovremeno podnesu zahtjev za izdavanje ili zamjenu putne isprave.
Takođe podsjećamo građane da nakon što se zahtjev za izdavanje putne isprave elektronskim putem dostavi Agenciji za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), radi izrade, ne može se naknadno tražiti izdavanje putne isprave po hitnom postupku.

Ovom prilikom podsjećamo građane da se posredstvom internet stranice (www.mup.vladars.net) i android aplikacije MUP-a  Republike Srpske, korištenjem SMS servisa mogu izvršiti provjere i dobiti obavještenja o trenutnom statusu svih ličnih dokumenata.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *