Vezista Empolija i reprezentacije BiH mjenja klub

Podrinjac blizu prelaska u italijnski Kjevo
Vezista Empolija Rade Krunić bi po pisanju medija u Italiji naredne sezone mogao nositi dres ekipe Kjeva, a dogovori između dva kluba su u završnoj fazi. Klub iz predgrađa Verone spreman je da plati 3,5 miliona evra obeštećenja za
reprezentativnog vezistu BiH i prema nepotvrđenim informacijama on bi se ,,letećim magarcima“ trebao priključiti do kraja ove sedmice.
Nakon ispadanjaEmpolija iz Serije A za Krunića su veliko interesovanje pokazali Napoli i Fiorentina. Prošle sezone fudbaler rođen u Foči odigrao je 32 meča i postigao dva pogotka, te bio jedna od svijetlih tačaka u dresu Empolija.

U prvom pripremnom meču koji je odigran pre nekoliko dana Empoli je slavio protiv Montelupa rezultatom 10:0, a Krunić je bio strijelac jednog pogotka, što bi mogao biti njegov oproštajni susret od ekipe u koju je stigao prije dvije sezone iz čačanskog Borca.

U dosadašnjoj karijeri Krunić je još nastupao za fočansku Sutjesku i Donji Srem, a za mladu reprezentaciju BiH odigrao je osam mečeva. Za najbolju selekciju uknjižioje dva nastupa, a u meču protiv Albanije ostavio je odličan utisak.

(Zurnal-Rafe Jokić)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *