Podrinjac Elvis Mehnović reprezentativac kadetske reprezentacije BiH nasljednik Edina Džeke
U najdražem dresu. Nosi na leđima jednog i trči

Podrinjac Elvis Mehnović reprezentativac kadetske reprezentacije BiH porijeklom je iz Srebrenice i u mnogo čemu podsjeća na Edina Džeku. Do sada je Mehanović upisao četiri nastupa za U17 reprezentaciju BiH, ali je imao i nastupe za reprezentaciju U15 Holandije. Portalu Zvornicki.ba otkrio je da za vrijeme nastupa za selekciju Holandije, sanjao poziv iz BiH.

Elvis Mehanović je poziv za U17 reprezntaciju BiH dobio od selektora Sakiba Malkočevića u decembru prošle godine. Visok je 193 cm i trenutno nastupa za juniore belgijskog velikana Genk, a samo u ovoj sezoni postigao je 17 golova u najjačoj juniorskoj ligi Belgije. Priliku da ovog mladića uživo posmatram, autor ovog teksta imao je nedavno na prijateljskoj utakmici kadetskih selekcija BiH-Srbija.

Prvi dojam ugledavši Mehanovića bio je da neodoljivo podsjeća na Edina Džeku iz vremena dok je nastupao za omladinske selekcije. Mršav, visok, friuzura, ali i skok igra, dobijanje duela u vazduhu i na zemlji, brzina, prodornost, ali i odlična tehnika zadavali su probleme odbrani Srbije u toj utakmici. Samo je falio pogodak, ali Mehanović nije imao dovoljno sreće iako je stvarao prilike. Zbog sličnosti sa Edinom Džekom neko je od prisutnih prokomentarisao da je Mehanović i “smotan” kao Džeko misleći na driblinge koje je Mehanović pravio odbrambenim fudbalerima, tako što pocetak driblinga izgleda tako da vam se cini kao izgubljena lopta u početku, zbog visine koju ima Mehanović, ali na kraju uspije nekako proći i zaprijetiti golu.

O svom životnom putu za Zvornicki.ba Elvis nam je ispričao:

Kako je sve počelo?
Zavolio sam fudbal od svog  prvog dodira sa loptom, babo mi je primjetio potencijal tako što sam ga jednom prilikom dok smo se igrali u bašti slučajno napucao tako da ga zabolilo. Odmah sutradan me upisao u školu fudbala uz smijeh nam priča Elvis.

Karijeru sam započeo u najbližem klubu u Holandiji gdje smo živjeli, klub se zvao VV Ceasar odakle ubrzo prelazim u MVV Maastricht (Druga liga Holandije).  Tada je sve već postalo ozbiljno, a prošle godine sam dobio ponudu od kluba Genk (Belgija) koju sam prihvatio i potpisao ugovor na 3 godine. Nadam se da ću postići cilj i nastupiti za prvi tim do kraja Ugovora koji sam potpisao.

Posjete domovini?

Podrinjac Elvis Mehnović reprezentativac kadetske reprezentacije BiH nasljednik Edina Džeke
U Genku od prošle godine, ove sezone 17 golova za juniorski tim

U Bosnu dolazim kad god mogu, a to je skoro svako ljeto. Srebrenica je moja inspiracija i emocija tu sam svakog 11.jula. Volim biti u Podrinju, Srebrenici, Poznanovićima, tu su sve dobri ljudi,  prelijepa i netaknuta priroda, uspomene mojih roditelja. Nadam se da ću imati prilike da provodim više vremena u Bosni i Podrinju.

Uzor u svijetu fudbala?
Najdraži nogometaš mi je Zlatan Ibrahimović, al želim i volio bih naslijediti Edina Džeku u budućnosti.

Podrinje ima tradiciju da redovno ima reprezentativce u A selkciji, hoće li se to nastaviti?
Mnogi su podrinjci do sada nosili dres najbolje selekcije bih, i ja bi volio da budem sljedeći i na tom ću i raditi. Mi smo ekipa i svi se volimo družite međusobno svako je sa svakim dobro i mi smo pravi tim na terenu, ali i van njega.

Najveća podrška?
Najveća podrška su mi moji roditelji i porodica i bez njih ne bih bio na ovom putu kojem trenutno jesam i nadam se na kojem ću ostati do kraja svog života.

Podrinjac Elvis Mehnović reprezentativac kadetske reprezentacije BiH nasljednik Edina Džeke
Dugog koraka i jakog šuta predvodit će napad BiH u Bijeljini

Za kraj…

Pozivam sve Podrinjce, a posebno moje Srebreničane da dođu u Bijeljinu 23.marta od 15 sati u kompleksu Etno sela Stanišić i daju nam podršku na putu ka evropskom prvenstvu. Malo nam fali, a navijači mogu biti to malo i puno bi nam značili.

Portal Zvornicki.ba biće prisutan na stadionu i pratit utakmicu.

zvornicki.ba

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *