Prestižni Omladinski nogometni turnir “Kvarnerska rivijera” obilježila su dva bosanskohercegovačka fudbalera, Podrinjac Nermin Hajdarević iz Zrinjskog koji je proglašen prvi strijelcem te Jasmin Čeliković iz Rijeke najboljim igračem!

Podrinjac Nermin Hajdarević najbolji strijelac na Kvarnerskoj rivijeri, najveći talent iz Vlasenice poslije Ferida Berbića
Nermin Hajdarević u dresu Slobode
Nermin Hajdarević rođen je 1999.godine u Tuzli, odrastao u izbjegličkom naselju Mihatovići. Roditelji Hajdarevića su iz Vlasenice, a i sam Hajdarević se osjeća dijelom Podrinjac iako je cijeli svoj život proveo u Tuzli. Visok je 183 centimetra i igra poziciju ofanzivnog veznog s tim da bez problema može igrati i i poziciju napadača.

Mnogi njegov talent porede sa Feridom Berbićem, nekadašnjim mladim reprezentativcom BiH koji je u svega dva nastupa za mladu selekciju upisan za jednog od najvećih talenata koje BiH imala. Nažalost Berbić je svoju karijeru rano završio zbog teške povrede koljena, koju je dobio upravo iste godine kada je Hajdarević rođen.

Pažnju na sebe i svoje igre Hajdarević je skrenuo još u omladinskim ligama BiH gdje je u najelitnijem takmičenju bio najbolji strijelac, pa je tako za Slobodu u polusezoni imao 11 upisanih golova iz 13 utakmica što ga je svrstalo u sami vrh golgetera omladinske lige.Podrinjac Nermin Hajdarević najbolji strijelac na Kvarnerskoj rivijeri, najveći talent iz Vlasenice poslije Ferida Berbića
Raskošan talent

Kada su svi očekivali potpunu afirmaciju ovog mladog fudbalera, u njegovom matičnom klubu Slobodi, počeli su problemi. Odlazak Azmira Husića i dolazak nove uprave ostavili su traga i na mlade fudbalere Slobode.

U svim previranjima iz tog perioda oko tuzlanskog kluba, najteže je pala informacija da su juniori Slobode Hajdarević i Hodžić vraćeni sa treninga zbog nepotpisivanja ugovora s prvim timom i to sve pod izgovorom da ne mogu potpisati ugovor za prvi tim dok ne raskinu ugovor sa svojom sportskom agencijom.

Nerazumljiv potez rukovodstva kluba, a koje je tih dana sjelo u vruću stolicu, otjerali su Hajdarevića iz Slobode u Zrinjski. Hajdarević nije želio ostaviti sportsku agenciju koju vodi Admir Husarić, a koja je kroz cijelo djetinjstvo i trenažni proces Hajdareviću osiguravala uslove za rad i trening. Agencija je cijelo vrijeme  izdvajala novce, stipendije i sve što je potrebno kako bi ovaj fudbaler imao normalne i optimalne uslove za rad i razvoj za razliku od Slobode koja “svojoj” djeci u omladinskim selekcijama naplaćuje članarinu, opremu, prevoz na utakmice i omladinske turnire.

Hajdarevićev odlazak iz Kluba plaćen je Slobodi nekih 30ak hiljada i sada se ovaj fudbaler nalazi u redovima prvaka BiH, u HŠK Zrinjski koji Hajdarevića zainteresiranim kupcima cijeni za početnih 100 hiljada eura. Važno je istaći da je do odlaska Hajdarevića, tim juniora Slobode bio ubjedljivo prvi na tabeli, a da je do kraja sezone završio na četvrtoj poziciji.

Podrinjac Nermin Hajdarević najbolji strijelac na Kvarnerskoj rivijeri, najveći talent iz Vlasenice poslije Ferida Berbića
Više cijenjen u Zrinjskom nego u matičnom klubu

Hajdarević je nedavno skrenuo pažnju na sebe upravo na Omladinskom nogometnom turniru “Kvarnerska rivijera” kada je u jednoj utakmici postigao pet golova protiv Spezie, a kasnije u toku turnira nastavio svoj golgeterski niz te zasluženo ponio titulu najboljeg streijlca.

Riječ je o najboljem omladinskom turniru koji se redovno održava od 1953.godine, a ove godine turnir je osvojio domaćin Rijeka.

Kroz njega su prodefilovali Boban, Šuker, Prosinečki, Štimac, Bilić, Dino Zoff…

Ove godine Bosnu i Hercegovinu je predstavljao Zrinjski koji je osvojio treće mjesto, a turnir je obilježio njihov najbolji junior Nermin Hajdarević sa osam golova.

Hajdarević je zimus stigao u Zrinjski iz tuzlanske Slobode, a već sada mostarski klub za njega ima nekoliko ponuda.

Ove sezone je zabio ukupno 28 golova i smatra se jednim od najperpektivnijih juniora u BiH.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *