Podrinjem i Tuzlanskim kantonom odjeknula je tužna vijest da je poznati društveni aktivista Mujo ”Cinda”  iz Podrinja sa adresom stanovanja u Tinji kod Srebrenika počinio suicid.

Tragičnog dan, 31. maja prema policijskom izvještaju M.G. se od kuće udaljio sa putnučkim automobilom marke Audi. Kod Tinje, tačnije u mjestu Orlova Klisura, pronađeno je beživotno tijelo muškarca potvrđeno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

“U ranim jutarnjim satima 01.06. osoba A.G. je prijavila udaljenje od kuće muške osobe M.G. (1961 godište). Dan ranije 31. maja M.G. se od kuće udaljio sa putnučkim automobilom marke Audi. Službenici PU Srebrenik zaprimili su prijavu da je uočeno vozilo Audi, kao i beživotno tijelo u obližnjoj rijeci.

Po osnovu prijave službenici PS Srebrenik izašli su na lice mjesta te potvrdili prijavljene navode da se na lokalitetu nalazi beživotno tijelo, te vozilo. Na lice mjesta izašla je i Služba Hitne Medicinske pomoći Dom Zdravlja Srebrenik i Odjeljenje kriminalističke policije Srebrenik. Nakon što je dežurni tužilac obaviješten naložio je obavljanje uviđaja. Dežurni ljekar, konstatovao je smrt muškarca”, za Tuzlanski.ba navela je Adnana Sprečić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.

Kako Tuzlanski.ba nezvanično saznaje, radi se o činu samoubistva kojeg je počinio Mujo Gojčinović, kako osobe bliske Gojčinoviću navode radi se o izuzetno dobrom i vrijednom čovjeku koji je period rata proveo u Srebrenici.

Tačni motivi zbog kojih je Gojčinović počinio suicid nisu poznati.

(Infosvijet.net)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *