Podrška gradonačelnika Bojana Ivanovića za sveštenika Miloša Zekanovića u novoj duhovnoj misiji u Zvorniku

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović obratio se javnosti putem društvenih mreža kako bi iskazao podršku pravoslavnom svešteniku Milošu Zekanoviću u njegovoj novoj misiji. Riječi Ivanovića u nastavku prenosimo u potpunosti:

Poštovani oče Miloše Zekanoviću,

sa radošću sam dočekao vijest da svoju duhovnu misiju nastavljate u našem gradu, na mjestu Starješine Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice, paroha prvog zvorničkog i arhijerejskog namjesnika arhijerejskog namjesništva zvorničkog.

U proteklih dvanaest i po godina službovanja u najstarijem zvorničkom hramu – Hramu Rođenja svetog Jovana Krstitelja, na najljepši način dali ste primjer kako se velikom upornošću, jasnom vizijom i prije svega poštujući duhovne postulate razvija i jača pravoslavna misao u našem gradu.
Nemam dilemu da ćete sa identičnom posvećenošću i na najbolji mogući način odgovoriti i predstojećim izazovima koji će se naći pred Arhijerejskim namjesništvom zvorničkim i uopšte pravoslavnim vjernicima našeg grada i okoline.

Uz najiskrenije čestitke, želim da Vam Bog tokom službovanja podari zdravlja, plemenitosti i mudrosti kako bi svojim djelovanjem u srca vjernika unosili nadu, radost i blagostanje.

GRADONAČELNIK
Bojan Ivanović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *