Podsjetimo se završne priredbe vrtića „Naša radost“ u Zvorniku

Dječiji vrtić “ Naša radost” organizovao je završnu priredbu za djecu predškolskog uzrasta. Nakon svečanog defilea mališani su svoje nastupe izveli pred prepunim tribinama Rekreativno sportskog centra.

Maja Soro, direktorica dječijeg vrtića „Naša radost“ istakla je da je više od 300 mališana prošlo kroz predškolski program.

„Program pripreme djece pred polazak u školu počeo je u oktobru i ovaj program završilo je oko 150 mališana raspoređenih u devet vaspitnih grupa, a tu su i djeca koja su pohađala cjeloviti razvojni program njih oko 150 raspoređenih u šest vaspitnih grupa. To su djeca iz ruralnih područja u kojima je program realizovan u školama u Karakaju, Čelopeku, Križevićima, Ulicama, Roćeviću, Tršiću i Branjevu, kao i dva pripremna odjeljenja u gradu Zvorniku,” rekla je Soro.

Program pripreme djece pred polazak u školu finansira Grad Zvornik i Ministarstvo prosvjete i kulture i besplatan je za svu djecu, rekao je Miloš Tomić, zamjenik gradonačelnika Zvornika.

„Prije svega moram istaći da smo zadovoljni slikom koju ovdje vidimo i brojem mališana, koji će sledeće godine popuniti klupe prvačića u našim osnovnim školama. Ponosni smo i na činjenicu da je uvijek stopostotna zainteresovanost roditelja da djeca pohađaju predškolski program od oktobra i mi kao Grad to finansiramo u potpunosti. Zbog toga smo svakako lideri u Republici. Već od septembra će 300 mališana koji su prošli kroz sistem dječijeg vrtića biti upisano u osnovnu školu, što je za škole veliki benefit, jer djeca dolaze pripremljena i socijalizovana,“ istakao je zamjenik Tomić.

Grad Zvornik iz budžeta za obrazovanje izdvaja 5.000.000 KM, a JPVOU dječiji vrtić „Naša radost“ jedina je predškolska obrazovno-vaspitna ustanova u Zvorniku.

(Izvor: GradZvornik.org)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *