Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović zamolio je sve građane Zvornika da poštuju mjere o kretanju i okupljanju za predstojeće praznike i da bi nakon vikenda ukoliko se pokaže poštovanje mjera moglo očekivati ukidanje vanrednog stanja. Gradonačelnik je upozorio da neće biti dozvoljena okupljanja grupa za prvomajske praznike i da će biti pojačane kontrole, gradski štab Zvornik donio je i olakšavajuće okolnosti za penzionere, roditelje djece sa poteškoćama u razvoju i vlasnike kućnih ljubimaca. Cijeli današnji pres mogli ste i danas pratiti uživo putem facebook stranice portala Zvornicki.ba, a ukoliko ste to prorpustili pogledajte cijeli press na youtube kanalu portala Zvono.Media

Pet lica smještenih u karantinu u fiskulturnoj sali Osnovne škole u Karakaju testirano je jutros i ukoliko rezultati budu negativni oni će ostatak izrečenog karantina provesti u kućnoj izolaciji. Trenutno je u ovom karantinu smješteno 29 osoba, bez simptoma na virus korona, a najavljen je dolazak još jednog lica sa graničnog prelaza.

Na području regije Birač pet osoba je izliječeno od virusa korona, dok su u republičkom karantinu za oboljele u Studentskom centru u Karakaju trenutno smještene dvije zaražene osobe iz Zvornika. Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja ukupno je obavila 202 testiranja, četiri lica su bila pozitivna na virus korona, 187 negativnih, a još 11 rezultata se očekuje.

Bolnica u Zvorniku od početka pandemije uradila je 184 testiranja za područje grada Zvornika, a 259 za regiju Birač. Ukupno je šest lica bilo pozitivno na virus korona. Trenutno su u odjeljenju COVID zvorničke Bolnice smještene dvoje osobe na praćenju zbog respiratornih simptoma.

Pojačana kontrola poštivanja mjera za prvomajske praznike u Zvorniku, dozvoljeno kretanje roditeljima djece saposebnim potrebama, penzionerima i vlasnicima kućnih ljubimaca

Na području Zvornika u kućnoj izolaciji je 272 lica, dok je ova mjera istekla za 1.184 osobe. Komunalna policija grada Zvornik vrši kontrolu poštovanja izrečene mjere kućne izolacije i karantina. Od 16. marta kada je ova aktivnost dodijeljena komunalnoj policiji realizovano je 2.644 kontrole, dok su u protekla 24 časa urađene 62.

Na području Zvornika u prethodnom danu nije bilo kršenja mjera zabrane. Na graničnim prelazima u proteklom danu evidentirano je ukupno 461 prelazak granice.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornik donio je zaključke o dozvoljenim aktivnostima tokom prvomajskih praznika i produženog policijskog časa.

Tokom prazničnog policijskog časa biće dozvoljena šetnja osobama sa posebnim potrebama i to u periodu od 16 do 18 časova, ratnim vojnim invalidima od 19 do 20 časova. Vlasnici kućnih ljubimaca-pasa, moći će u večernjim satima od 20:30 do 21:00 čas u naredna tri dana izvoditi svoje ljubimce u kratke šetnje. Radno vrijeme na području Zvornika ograničeno je na period od 07:00 do 11:00 časova u petak, subotu i nedelju.

OSTANITE KOD KUĆE, BUDITE ODGOVORNI PREMA SEBI I PREMA DRUGIMA.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *