Prema informacijama na zvaničnoj stranici MUP-a RS do kraja mjeseca jula možemo ponovo očekivati gostovanje radarskog sistema Ramer.

Pojačane kontrole na području PU Zvornik prisutan i Ramer
Najskuplji fotograf, ponovo u našem gradu

Prema informacijama koje dolaze iz MUP-a RS, radarski sistem Ramer je prilikom kontrole na području PU Bijeljina za  mjesec dana zabilježio 1959 prekoračenja brzine. Od danas se Ramer može očekivati na području koje priprada Policijskoj upravi Zvornik, kao i prostoru koji pokricca PU Banja Luka. U nastavku prenosimo tekstove o predstojećim kontrolama u Zvorniku i rezultatima kontrole u Bijeljini.

Kontrole mobilnim radarskim sistemom na području PU Banja Luka i Zvornik

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske do kraja mjeseca jula na području policijskih uprava Banja Luka i Zvornik organizuje pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, uz korišćenje savremenih radarskih sistema za mjerenje prekoračenja dopuštene brzine kretanja motornih vozila.
Pozivamo građane, vozače motornih vozila na maksimalnu opreznost prilikom kretanja u saobraćaju, sa posebnim naglaskom na poštovanje brzine kretanja vozila.

Podsjećamo, mobilni radarski sistem radi i po kiši, snijegu, ali i noću, a moguće je mjerenje brzine vozila do 500 metara udaljenosti.

Posebno je bitno što svaki od uređaja ima memoriju na koju policajac ne može da utiče, čime se smanjuje mogućnost korupcije.

U prvih šest mjeseci tekuće godine, neprilagođena brzina kretanja vozila bila je uzrok čak 22,8% saobraćajnih nezgoda u Republici Srpskoj, odnosno 952 od 4.180 saobraćajnih nezgoda koliko ih je evidentirano u pomenutom periodu.

Radarski sistem „Ramer 10“ za mjesec dana evidentirao 1959 prekoračenja brzineu Bijeljini

U periodu od 16.juna do 16.jula 2017. godine radarski sistem „Ramer 10“ vršio je evidenciju kontrole brzine na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina. Za vreme rada navedenog uređaja na našim prostorima evidentirano je 1959 prekoračenja brzine kretanja.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran „Ramer 10“ radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Pojačane kontrole na području PU Zvornik prisutan i Ramer
FOTO: Ilustracija
Napomenuli bi, da su sankcije za prekoračenje brzine kretanja po Zakonu o izmjenama i dopunama ZOOBS-a znatno povećane, pa je tako za prekoračenje brzine kretanja preko 20km/h od dozvoljene brzine kretanja pored propisane novčane kazne i kaznenih poena, predviđena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom.

S obzirom da povoljni vremenski uslovi omogućavaju razvijanje većih brzina, a neprilagođena, nepropisna i nebezbjedna brzina glavni je uzrok saobraćajnih nezgoda sa posledicama po lice, apelujemo na sve vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja.

Uspori, ne žuri! Brzinu prilagodi stanju i uslovima puta.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *