Bivši policajac Geret Rolf, koji je pucao i ubio Afroamerikanca Rajšarda Bruksa biće optužen za ubistvo, rekao je Pol Hauard, tužilac Okruga Fulton u državi Džordžija.

Tužilac će podići optužnicu protiv Rolfa zbog ubistva dvadesetsedmogodišnjeg Bruksa, koji nije pokazivao agresiju ni u jednom momentu tokom hapšenja, navodi CNN.

Rolfu prijeti doživotni zatvor ili smrtna kazna ako bude proglašen krivim.

Hauard je dodao na konferenciji za novinare da Bruksu ni u jednom trenutku nije bilo rečeno da je uhapšen zbog vožnje pod uticajem alkohola i da se on nije ponašao agresivno. Na početku incidenta je drijemao, naveo je okružni tužilac, a nakon toga je sarađivao s policijom.

Tužilac je rekao da je Rolf nogom gurao Bruksa “dok je on ležao na zemlji i borio se za vazduh” nakon što je pogođen i objasnio je da je policijacima iz Atlante zabranjeno da pucaju iz pištolja u nekoga ko bježi.

“Grad Atlanta zabranjuje službenicima da pucaju elektrošokerom na onog ko bježi. Nije smio da ispali ni iz elektrošokera, a sasvim sigurno nije smio ni da puca iz vatrenog oružja u osobu koja bježi”, napomenuo je Hauard.

Geret Rolf, policajac koji je tokom privođenja nenaoružanog Afroamerikanca u Atlanti pucao u njega i pogodio ga hicem u leđa, odmah je otpušten iz službe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *