Danas je u prostorijama Policijske uprave Zvornik održana press konferencija za medije sa osvrtom na proteklu 2023.godine. Nakon iznošenja informacija o radu Policijske uprave Zvornik i statističkih podataka o povećanju i smanjenju krivičnih djela iz svih oblasti, prisutni načelnici sektora odgovorili su i na pitanje vezanim za prvu noć ove kalendarske godine u Zvorniku.

Odgovore i nove informacije dao je Srpko Milošević, načelnik Odjeljenja za opšti kriminalitet Sektora kriminalističke policije PU Zvornik, prema riječima Miloševića u Novogodišnjoj noći u Zvorniku izvršeno je krivično djelo “Pokušaj ubistva”, odmah poslije prijave i informacije o događaju uspostavljena je kontrola i blokada grada. Utvrdili smo da je počinilac krivičnog djela odmah nakon izvršenja krivičnog djela u roku od dva minuta osumnjičeni napustio grad, odnosno gradsko područje Zvornika i nije bilo moguće stići blokirati grad u tako kratkom vremenu.

Utvrđen je identitet izvršioca, kao i motiv napada, a podnijet je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu o krivičnom djelu. Trenutno je u toku  pribavljanje potrebne dokumentacije za raspisivanje međunarodne potjernice i za izvršiocem se intenzivno traga, rekao je Milošević na danas održanoj press konferenciji.

Uskoro kompletan izvještaj sa održane press konferencije Policijske uprave Zvornik.

 

1 thought on “Policija utvrdila identitet napadača u Novogodišnjoj noći u Zvorniku, u toku priprema za raspisivanje međunarodne potjernice za osumnjičenim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *