Policijski službenici CJB Zvornik izveli planiranu vježbu i prestrašili građane
Nenajavljena vježba blokade grada

Policijski službenici CJB Zvornik danas su izveli planiranu vježbu blokade grada u slučaju izvršenja teških krivičnih djela. “Planske aktivnosti sporovedene su u skladu sa sačinjenim planom blokade, tj izvršena je blokada jednog prostora, koja je završena lišenjem slobode izvršilaca krivičnih djela, koji su pokušali da prođu kroz kontrolno regulativne tačke”, rekao je portparol CJB Zvornik Miljan Bobar.

vjezba2

Dodao je da su sve preduzete aktivnosti tokom vježbe realizovane uspješno što pokazuje da bi pripadnici CJB Zvornik postupili na isti način u stvarnim situacijama koje bi zahtjevale ovakav vid angažovanja. Cilj vježbe bio je provjera sposobnosti policijskih službenika odnosno da se brzo i efikasno zauzmu pozicije blokade područja te da se izvrši koordinacija rada policije u ovim i sličnim situacijama uz rukovođenje štaba aktivnosti, na čijem čelu se nalazi načelnik CJB Zvornik Goran Abazović.

Policijski službenici CJB Zvornik izveli planiranu vježbu i prestrašili građane Ove vježbe predstavljaju redovne aktivnosti prilikom kojih policijski službenici provjeravaju svoju spremnost zbog čega obavještavamo gradjane da nema razloga za strah i zabrinutost, istakao je portparol CJB Zvornik. Prenosi radio Osvit na svom portalu.

Gradjani bi vjerovatno bili zahvalni da se na vrijeme upozore na ovakvu vrstu policijskih vježbi, koje neobavještenima koji se nadju u blizini izgledaju zastrašujeće i stvaraju paniku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *