Granična policija BiH je obaviještena od Uprave granične policije MUP-a R. Srbije da će od petka, 24.04.2020. godine, od 17:00 sati do ponedjeljka, 27.04.2020. godine, do 05:00 sati, biti obustavljen promet za sva putnička vozila i pješake te da će se odvijati samo promet teretnih motornih vozila, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Do ponedjeljka obustavljen prelaz preko graničnih prelaza prema Srbiji
FOTO: Arhiv-Ilustracija

Od ponedjeljka saobraćaj preko graničnih prelaza između BiH i Srbije vraća se kao i prethodnih dana, tako da svi oni koji odluče preći granicu idu u karantin. Međutim prema posljednjim informacijama koje su se pojavile prethodnih dana i danas moguće je da se i karantin za pogranična područja u potpunosti ukine. Reagovala je i Gradska uprava Zvornik.

Nakon odluke nadležnih institucija u Srbiji da se odluka o obaveznom četrnaestodnevnom karantinu za određene kategorije stanovništva iz pogračnih područja ukine, reagovali su iz Gradske uprave Zvornik i uputili pitanje prema vlastima RS i BiH kako bi ovo pitanje bilo riješeno u oba smjera.

– Što se tiče naših državljana koji idu na posao u Srbiju oni mogu normalno otići na svoje radno mjesto, ali prilikom povratka iz Srbije idu u četrnaestodnevni karantin. Isto tako građani Srbije koji rade u Zvorniku idu prvo u karantin i za sada je takva situacija. Dakle Srbija je otvorila svoju granicu, a mi kao lokalni nivo ne možemo da se miješamo u te stvari i donosimo takve odluke. Očekujemo neki brz odgovor od strane BiH, pa kakav god taj odgovor bio. Velika su komešanja i pritisak, jer mnogo ljudi očekuje se granica otvori zbog činjenice da obrađuju zemlju sa jedne ili druge strane ili su zaposleni na jednoj ili drugoj strani. Moramo sačekati odgovor koji možda stigne u toku dana, ali zbog nekoliko nivoa odlučivanja donošenje konačne odluke može potrajati – rekao je u toku dana gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović na danšnjem pressu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *