Prije nekog vremena u javnosti se pojavila vijest da je inspekcija zatvorila privatni fakultet u Poročarima, te da su sve diplome stečene na ovom fakultetu proglašene nevažećim – danas javlja agencija UPS Media Srebrenica.

fakultet Potočari

Nikakva zvanična informacija nije stigla od Ministarstva, rekli su nam u Opštini, a s obzirom na činjenicu da je diplome na ovom fakultetu stekao veliki broj onih koji su sada “na funkciji”, načelnik opštine ističe da tako nešto u budućnosti neće biti moguće.

“Ja sam čovjek koji poštuje Zakon, ja bih i lično volio da se tome stane na kraj i ukoliko se ispostavi da je to istina, da se desila neka prevara i da postoje diplome koje su nevažeće, poništiti ih svakako treba. Bilo bi nepravedno i prema onima koji redovno polažu svoje ispite i marljivo radeći stiču diplome, a imaju isti status kao oni koji na nevažeći način stiču diplome”, rekao je za UPSMedia načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

U potrazi sa istinom, obratili smo se i Ministarstvu prosvjete i kulture RS, gdje su nam rekli da “u zvaničnoj mreži obrazovnih ustanova u RS ne nalazi se tzv. Sindikalna škola iz Potočara u Srebrenici”.

Do dekana ovog fakulteta ili njegovih saradnika još uvijek nismo uspjeli doći, jer nam ne odgovaraju na pozive – prenosi iz UPS Media Srebrenica.

(izvor: UPS Media Srebrenica)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *