Ponovo pokraden građevinski materijal, agregati i drugi alat sa gradilišta investitora u Srebrenici

0
Ponovo pokraden građevinski materijal, agregati i drugi alat sa gradilišta investitora u Srebrenici

Gradilište savremenog pilićarnika za uzgoj tovljenih brojlera u vlasništvu Safeta Alića iz Srebrenice ponovo je na meti lopova. Prije nekoliko sedmica pisali smo o vapaju Alića zbog kontinuirane krađe daske potrebne za dalje radove na gradilištu. Prethodnog dana lopovi su sa gradilišta pokrali keramiku, agregat i građevinski materijal, što je Alića bacilo u očaj. Iz Policijske uprave Zvornik su o navedenoj krađi saopštili:

Policijskoj stanici Srebrenica, 23.11.2020. godine, prijavljeno je da je nepoznato lice ili više njih, sa gradilišta u mjestu Žutica, opština Srebrenica, otuđilo agregat i drugi građevinski materijal.

Po prijavi su postupili policijski službenici PS Srebrenica, koji su o svemu obavijestili dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela „Krađa“. Zanimljivo je da policija ne riješava ovaj slučaj kontinuirane pljačke investitora na području Srebrenice.

Naime radi se o dosta udaljenom mjestu do kojeg se teško može stići neprimijećen. Sve navedeno dovelo je jednog od rijetkih investitora na području Srebrenice u stanje očaja pa se Alić odlučio obratiti putem društvenih mreža vapajom za pomoć koji prenosimo u nastavku.

Žalosno, žalosno, žalosno, ove noći sam ponovo pokraden od strane organizovanog krimina. Cijelu noć su krali keramiku koju sam teško nabavio za ovaj projekat, pokradene su stvari, halati, keramika. Žalosno ni vlast se još ne odaziva na ovakve stvari, ovaj put neću reći komšije jer su se pojedinci bunili, neka pomogne ko god može, ne mogu više da izdržim došlo je definitivno sve ovo do kraja da napustim sve moje projekte. Krade se skoro svaku noć, ne mogu da vjerujem da vlast nije sposobna.“

Podsjećamo Safet Alić je poslovni čovjek koji je nastavio i dalje ulagati u svoj kraj, pa je tako u selu Meraje-Žutica, nedaleko od rodnog doma, kupio devet dunuma zemlje i započeo izgradnju farme brojlera. Površina farme je 3.750 kvadratnih metara, a kapacitet je 70.000 tovljenih pilića po jednom turnusu. U ovu investiciju uložit će oko dva miliona maraka i zaposliti desetoricu mladića iz svog sela.

Naime već zadnjih par mjeseci Safetu kontinuirano kradu sa objekta stolariju, alat i keramiku. Došao je u situaciju da više ne zna šta da radi, pa se obratio putem društvenih mreža za pomoć.

 

VIŠE SA WEBA

loading...

VIŠE SA WEBA

loading...