S ciljem prevencije širenja virusa korona i COVID-19 bolesti u RS-u do 22. juna na snazi je zabrana svih javnih okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu, odlučio je danas Republički štab za vanredne situacije.
Do istog datuma ostaje i ograničenje radnog vremena ugostitelja do 23 časa. Takođe, zabranjuju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista, saopšteno je nakon sjednice Štaba.

Ponovo zabrane okupljanja, sportskih takmičenja nema do 22.juna, nove su mjere Štaba za vanredne situacije

Pored toga, Štab je danas donion i Zaključak o ustupanju prostorija za smještaj fizičkih lica čiji je nalaz testiranja na SARS-CoV-2 pozitivan, kojim je novi republički karantin i zvanično postala lokacija stare pulmologije UKC RS u centru Banjaluke.

– Ovim zaključkom nalaže se ustupanje objekata za potrebe izolacije karantinskog tipa u svrhu smještaja fizičkih lica čiji je nalaz testiranja na SARS-CoV-2 pozitivan i to Univerzitetski klinički centar RS na lokaciju – stara pulmologija, Dom učenika Bijeljina, Dom učenika Trebinje i Dom učenika Doboj – navodi se u saopštenju.
Republički štab je izmijenio i zaključak o odobravanju korišćenja ustanova studentskog standarda za smještaj studenata.

Ustanove studentskog standarda koje će se, u skladu sa osnovnom namjenom, od sada ponovo koristiti za smještaj studenata su Studentski centar Nikola Tesla Banja Luka – Paviljon 1 i Paviljon 2, Studentski centar Zvornik, Studentski centar Pale, Studentski centar u Lukavici, Studentski dom Foča i Studentski centar Trebinje.

(srpskainfo)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *