Prolom oblaka koji je zahvatio Zvornik oko 16:30h, u samom gradu nije izazvao velike štete, ali ipak najgore je prošao Dom zdravlja, odnosno laboratorija.

Dom zdravlja

Naime, usljed izlijevanja rijeke Zlatice, po priči prisutnih za nepunih desetak minuta komplet prizemlje Doma zdravlja našlo se pod vodom, i to visine i do 20 cm.
Ogromnu količinu vode nisu mogle podnijeti ni kanalizacione šahte, tako da je prizemlje pored vode natopljeno i raznim fekalijama iz odvodnih kanalizacija.

Potopljena je komplet apoteka, vešeraj, rentgen, odnosno kako prisutni liječnici navode: potpoljena je najvrijednija oprema kojom raspolaže Dom zdravlja.

Po riječima jednog od prisutni – neka nam je na umu da u prizemlju se nalaze najvrijednije mašine kojima raspolaže ova institucija, te moramo u budućnosti razmisliti da se po hitnom postupku premjeste na neke od gornjih, viših spratova. 

Prolom oblaka iznad Zvornika nije izazvao veću materijalnu štetu (FOTO+VIDEO)

Trenutno u Domu zdravlja čeka se povlačenje vode, a uveliko u pomoć pritekli su i vatrogasci, koji su pumpama izvukli vodu, ali je ostao ogroman mulj i nepodnošljivi smrad.

Ovakva poplava dogodila se davne 1971. godine, kada je prizemlje bilo poplavljeno do plafona, ali i danas je bilo veoma kritično, jer za pet minuta svi smo se našli do koljana u vodi – riječi su jedne od medicinskih sestara.

U toku noći mnogi će biti aktivirani, od čistačica do komunalnih službi kako bi se probalo da u što kraćem roku laboratorija, odnosno prizemlje dovede u kakvo takvo “normalno” stanje, i da se zbog važnosti ovog odijeljenja što prije vrati u funkciju.
Poplava u Zvorniku izazvala je i zastoj u saobraćaju i to na relaciji puta od prvog semafora kod pijace sve do semafora na izlazu iz grada, zbog velikog zastoja vode pod mostom.

Ono što je bitno pomenuti, stanje se polahko normalizuje, a procjene šteta, utvrdit će se tek u narednim danima.

(Zvornički.ba)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *