Kiša koja na području Zvornika pada više od 24 sata bez prestanka prouzrokovala je ogromne probleme ljudima koji žive u dolini ove rijeke. Prema informacijama sa terena od naših čitalaca poplavljene su porodične kuće u naselju Čelopek i Cer, a saobraćaj na regionalnom putu Zvornik-Sapna je privremeno obustavljen zbog sigurnosti učesnika u saobraćaju.

Potvrde o potpunom prekidu saobraćaja još uvijek nema, ali prema onom što je vidljivo u ovim trenucima na ovoj putnoj dionici preporučujemo da na put ne krećete i ukoliko baš morate da koristite obilaznice. Pogledajte jutros oko deset sati kako je izgledao put Sapna-Zvornik u naselju Šetići:

Šef zvorničke civilne zaštite Rajko Jurošević potvrdio je za portal Zvornicki.ba:

Nekoliko kuća u Čelopeku poplavljeno najviše zbog loše knalske mreže i začepljenja u istim. Imamo izlijevanja Sapne na identičnim tačkama kao i prije nekoliko dana. Sve ekipe su na terenu, pokušavamo spasiti što se spasiti može. Situacija je teška vodostaj Sapne je visok i teško prima seoske potoke i bujične koji nastaju poslije svakog intenzivnijeg pljuska, rekao je Jurošević za Zvornički.ba.

voda setici spappaanan

Rijeka Sapna je izlila u naselju Šetići i prekinula saobraćaj, kritično je i u naselju Lupe. Padavine koje su treutno na području Zvornika nisu ohrabrujuće.

steicivoda

Poštovani čitatelji prije svega u ovom nevremenu čuvajte svoje živote!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *