Proteklog vikenda svoje redovne takmičarske utakmice odigrali su kadeti i juniori fudalskog kluba Drina Zvornik, kao i juniori košarkakog kluba Zvornik-Basket. Nažalost sve tri selekcije upisale su poraze u svojima takmičenjima, a koja se organizuju u okviru sportskih saveza BiH.

Porazi košarkaskih i fudbalskih omladinaca Zvornika proteklog vikenda
Put u Aleksandrovac dug i iscrpljujući

Juniori Zvornik-Basketa na vrućem gostovanju u Aleksandrovcu kod vodeće Igokeje upisali su svoj drugi poraz ove sezone i to rezultatom 91:65. Omjer snaga na terenu nije odraz rezultata, ali to ne mjenja činjenicu da su naši košarkaši upisali poraz.

Kod juniora Zvornik-Basketa u listu strijelaca upisali su Hajdukvić 15 poena, Miličević 1 poen, Glamočević 7 poena, Miličević A. 2poena, Divljanović 10 poena, Ikonić 4 poena, Vukajlović11 poena, Ristić 14 poena.

Niko nije zadovoljan porazom, ali košarkaši su naučili da je poraz sastavni dio igre i da moraju doći isto kao i pobjede.
Omladinci FK Drine gostovali su kod lidera OFK Gradina Srebrenik i zabilježili dva poraza. Kadeti su izgubili rezultatom 1:0 čime su propustili priliku da dođu na prvo mjesto tabele, poraz je iskoristila ekipa Zvijezda09 i preskočila naš tim na drugom mjesto. Kadeti su na poluvremenu imali neriješen rezultat, ali je domaći napadač Huskanović iskoristio priliku u 65.minuti i postavio konačnih Gradina-Drina 1:0. Kadeti su trenutno treći na tabeli i zaostaju 6 bodova za prvoplasiranim timom Gradine uz utakmicu manje.

Juniori su upisali još jedan uvjerljiv poraz i to rezultatom 3:1 u korist ekipe Gradina. Juniori Drine su u utakmikcu ušli mlitavo i to im se odmah osvetilo u 4.minuti kada primaju prvi gol. Do kraja prvog poluvremena Drinini juniori primaju još jedan pogodak za 2:0, što je i bio rezultat prvog poluvremena.
Nšta se nije promjenilo ni u poluvremenu, pa su tako poslije 18 minuta igre u drugom poluvremenu domaći juniori postigli i treći gol. Poraz je ublažio  svojim 15.golom ove sezone Jašarević na asistenciju Čiraka.

Porazi košarkaskih i fudbalskih omladinaca Zvornika proteklog vikenda
Jašarević nastavio golgeterski niz

U omladinskom sportu nikada tim ne doživi poraz, samo lekciju. Tako neka i ovaj vikend za naše mlade fudbalere i košarkaše jedna bude dobra lekcija.

Košarkaški juniori i fudbalski kadeti i dalje su u trci za prvo mjesto i vrh tabele, tako da poraz nije ništa strašno ukoliko se doživi kao dobra lekcija.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *