U prostorijama Centra za poslovnu edukaciju Tuzla, jučer je potpisan sporazum o saradnji između web portala tuzlanski.ba i CPE.

Portal Tuzlanski.ba realizuje projekt kroz koji će edukovati i pomagati mlade ljude
Svečanost potpisivanja

Uz ovu vijest važno je istaći da je portal Tuzlanski.ba nastao prije nekoliko godina iz čistog entuzijazma i ljubavi prema novinarstvu i programiranju. Braća Krdžalić pokrenuli su portal Tuzlanski.ba iz želje da dokažu sebi i drugima da novinarstvo može biti i drugačije.

Nermin i Adnan Krdžalić strastveni su zaljubljenici informatičkog programiranja i novinarstva, svoju ljubav pretvorili su u uspješan biznis. Uspješan biznis nije nastao preko noći, nego poslije mukotrpnog i strpljivog rada godinama u kojima se znalo dogoditi i poslovanje sa gubitkom.

Da se kroz portal mogu afirmisati i pozitivne priče, ljubav prema gradu, domovini, upravo dokazuje postojanje kompanije “Uno media” koja je vlasnik portala Tuzlanski.ba, a koja danas okuplja desetak mladih ljudi u oblasti poslova programiranja i novinarstva. Ovaj ugovor od 5.maja, kojim se pored novca odaje i priznanje za rad u prethodnom periodu braći Krdžalić,  više je nego zaslužen, a korist će biti višestruka.

Portal Tuzlanski.ba realizuje projekt kroz koji će edukovati i pomagati mlade ljude
Nermin i Adnan Krdžalić

Tuzlanski.ba je jedan od prvih portala koji se nazvao po gradu u kojem radi i djeluje. Poslije uspjeha kolega iz Tuzle nastali su mnogi portali slicnog naziva kao što su Lukavacki.ba, Mostarski.ba, Sarajevski.ba, Gracanacki.ba i naravno Zvornicki.ba.

Portal Zvornicki.ba upućuje najiskrenije čestitke na pokrenutom programu kolegama iz Tuzlanski.ba i CPE-u, uz želju da ovo bude početak još jedne uspješne priče u kojoj će glavne likove odigrati Adnan i Nermin Krdžalić.

U nastavku prenosimo tekst portala Tuzlanski.ba o potpisanom ugovoru:
Sporazumom je definisana dugoročna saradnja koja pored marketinškog segmenta uključuje i edukaciju mladih kadrova, koji će kroz pohađanje kurseva i angažmana na portalu, obogatiti svoja znanja i usavršiti vještine ne samo u novinarstvu već i na polju stranih jezika, dizajna, programiranja… Vrijednost ugovora iznosi 15.000 KM a realizacija će se odvijati kroz nekoliko zasebnih faza.
“Centar za poslovnu edukaciju odlučio se za dugoročno partnerstvo sa Tuzlanski.ba kao vodećim Internet portalom u TK. Želimo aktivnosti centra što više približiti našim sugrađanima te smatram da je tuzlanski.ba jedan od najboljih načina za promociju najprije PR aktivnosti ali i brojnih drugih koje imamo u planu realizirati u skorijoj budućnoti. Dosadašnju odličnu saradnju sada podižemo na još veći nivo. “, istakao je Dževad Duraković, direktor Centra za poslovnu edukaciju.
„Pored osnovnog djelovanja internet medija, trudimo se da i na drugim poljima osnažimo vlastite kapacitete. Raduje nas činjenica da je Centar za poslovnu edukaciju prepoznao našu ozbiljnost i profesionalnost što je u konačnici i rezultiralo potpisivanjem ugovora.
Saradnja uključuje realizaciju niza segmenata, najprije marketinškog i promotivnog dijela aktivnosti samog centra, ali i drugih, poput edukacije mladih kadrova i generalnog medijskog pokroviteljstva izuzetno kvalitetnih seminara koji će biti realizirani u bliskoj budućnosti.“ nakon potpisivanja ugovora rekao je Nermin Krdžalić, direktor portala tuzlanski.ba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *