Poslije šest mjeseci od ubistva policajca u Bijeljini, Okružni sud potvrdio optužnicu protiv Kokanović Nikole zvanog ''Kokan''

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini objavilo je danas putem oficijelne internet stranice da je Okružni sud u Bijeljini potvrdio optužnicu protiv ubice policajca. Ovaj slučaj ubistva policajca u Bijeljini dogodio se prije skoro pola godine, a objavu OJT u nastavku prenosimo u potpunosti:

Dana 27.03.2024. godine Okružni sud u Bijeljini je potvrdio optužnicu Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini protiv KOKANOVIĆ NIKOLE zv. „Kokan „ i „Šef“ zbog krivičnog djela – Teško ubistvo- iz člana 125. stav 1. tačka 5) Krivičnog zakonika Republike Srpske, u sticaju sa krivičnim djelom Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija- iz člana 361. stav 1. KZ RS, opisano pod tačkom 2., a sve u vezi sa članom 56. istog Zakona.

Napomena:

“Preduzimanjem radnji krivičnog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *