Od četvrtka 27.do nedjelje 30.jula posljednji je vikend dječijeg bioskopa u Zvorniku u mjesecu julu. Najmlađi Zvorničani moći će ovog vikenda u Domu omladine pogledati četiri dugometražna crtana filma.

Raspored projekcija i satnica nalaze se na fotografiji plakata:

Roditelji svoje klince mogu dovesti već u četvrtak u Dom omladine od 18 sati kada će moći pogledati projekciju bajke Ružno pače. U ovoj verziji ružnog pačeta mladi će vidjeti i vilenjake. Ovaj dugometražni crtani film sinhronizovan je na nap jezik pa klinci mogu u potpunosti uživati gledajući borbu dobra i zla i priču o prihvatanju razlicitosti.

U petak je na programu Oliver Tvist. Ovaj dugometražni crtani film ekranizacija je jedne od najomiljenijih lektira u toku školovanja. Ovaj animirani film biće emitovan u originalnoj verziji na engleskom jeziku, tako da klinci mogu razvijati poznavanje engleskog jezika.
Posljednji vikend dječijeg bioskopa u Zvorniku

U subotu je projekcija od 12 sati. Najmlađi će pogledati avanturu Kiriku prvi dio, a koja je sinhronizovana.

Posljednji vikend dječijeg bioskopa u Zvorniku

Animirani film Balončići završit će dječiji ljetni bioskop u mjesecu julu. Projekcija ovog sinhronizovanog crtanog filma je od 12 sati u nedjelju 30.jula.

Još jednom preporuka za sve roditelje da svoje klince dovedu na neku od predstava, a najbolje na sve. Ulaznie su po simboličnoj cijeni od 2 KM. U vremenu naprednih mobilnih telefona, laptopa, tableta putem čega se emituju raznorazni animirani filmovi prepuni nasilja i bez ikakve edukacije, bioskop je sve suprotno od toga.
Portal Zvornicki.ba i Dom omladine Zvornik i ovaj puta dodijeljuju ulaznice našim čitateljima. Dovoljno je da na ovaj post putem društvene mreže facebook ostavite u komentaru naslov crtanog filma i osobe s kojom želite posjetiti Dom omladine Zvornik i osvojit će te dvije ulaznice za tu predstavu.

Program dječijeg bioskopa nastavit će se do kraja godine. Poslije ovog vikenda slijedi pauza zbog manifestacije Zvorničko ljeto.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *