Potpisani ugovori sa stipendistima grada Zvornika (FOTO)

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović potpisao je ovog petkau velikoj sali Gradske uprave Zvornik, ugovore o stipendiranju sa studentima, koji su ostvarili pravo na stipendije iz gradskog budžeta za akademsku 2023/24 godini.

Grad Zvornik za stipendiranje studenata u 2024. godini izdvaja 181.400 KM, a ugovori su potpisani sa 213 studenata po osnovu određenih kategorija i Gradonačelnik im je ovom prilikom poželio puno uspjeha i u daljem obrazovanju.

„Potpisali smo ugovore sa studentima koji su ostvarali prava na stipendiju iz budžeta grada Zvornika, a ukupna vrijednost, koja će biti isplaćena za 213 studenata, iznosi 181.400 KM. Veliki broj studenata iz Zvornika, na državnim fakultetima ima odlične prosjeke, što je pokazatelj da je obrazovanje u gradu Zvornik na zavidnom nivou, kako u osnovnim tako i u srednjim školama i to nam je za svaku pohvalu. Grad Zvornik će u 2024. godini izdvojiti pet miliona KM za oblast obrazovanja, počev od predškolskog, pa do visokog obrazovanja, to nas veoma izdvaja u odnosu na druge lokalne samouprave, ali smatram da je ulaganje u mlade i obrazovanje, ključno za budućnost našeg grada“, izjavio je gradonačelnik Ivanović.

Student prve godine Medicinskog fakulteta u Novom Sadu Nikola Tekić, istakao je da stipendija značajno finansijski doprinosi, kako njemu tako i njegovim roditeljima. Takođe, student šeste godine Medicinskog fakulteta u Beogradu Isidora Beatović, zahvalila se svom Gradu i Gradonačelniku na stipendijama koje godinama osigurava za studente, naglašavajući koliko je to za njih značajna podrška.

Od ukupno 213 stipendija, 111 je za studente čiji je prosjek ocjena preko 8,50 i 14 za brucoše koji su nosioci „Vukove diplome“. Osam studenata iz kategorije „Studenti sa smetnjama u razvoju ili studenti bez oba roditelja“ dobilo je stipendiju, kao i svih 16 studenata master studija i prosjekom većim od 9. Svi brucoši Tehnološkog fakulteta u Zvorniku, njih 18, kao i tri studenta iz porodica RVI. Stipendije je dobilo i 15 studenata iz kategorije „Troje i više djece“ i 18 iz kategorije studenata slabog materijalnog stanja. Prema Odluci gradonačelnika biće stipendirano 10 studenata iz različitih kategorija. U zavisnosti od kategorije stipendija iznosi 1.000 KM, 500 KM i 300 KM na godišnjem nivou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *