Potvrđena optužnica protiv Zvorničanina koji je pucao iz samostrijela u sugrađanina

Dana 14.05.2024. godine Okružni sud u Bijeljini je potvrdio optužnicu Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini broj T14 0 KT 0035486 24 protiv S. B., zbog krivičnog djela – Ubistvo u pokušaju – iz člana 124. stav 1. u vezi sa članom 22. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Optuženi S. B. rođen je u Zvorniku, a krivčno djelo za koje se tereti je pokušaj ubistva samostrelom. Prema informacijama iz Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, optuženi je u uštećenog ispalio strijelu iz samostrijela svijestan da ga time može lišiti života zbog čega je Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini podiglo optužnicu.

Do sukoba je došlo tokom noći u jednom od zvorničkih ugostiteljskih objekata, a oštećeni je došao pred kuću optuženog kada se dogodilo i pucanje iz samostrijela.

Napomena:
Preduzimanjem radnji krivičnog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *